Hopp til innhold

Bruker fly i søk etter savna

Norsk Aero Klubb stiller med småfly for å lete etter den 47 år gamle mannen som er savna i fjellet mellom Levanger og Stjørdal. Leteaksjonen starta opp for fullt igjen lørdag morgen.

Leteaksjon Åsen

Fredag deltok om lag 130 personer i søket etter den savna 47-åringen fra Levanger.

Foto: Næss, Terje / NTB scanpix

– Det er store styrker som er ute og leter nå. Politiet, heimevernet, Røde Kors, sivilforsvaret, Norske redninghunder og politihunder og redningshelikopter, og Norsk Aero Klubb stiller med fly, sier Stig Rune Sagen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Har vært savna i to døgn

Fredag deltok omlag 130 personer i letinga etter 47-åringen, som har vært savna siden torsdag.

Det var torsdag i 12.30-tiden at 47-åringen kom vekk fra turfølget sitt. Mannen er autist og hørselshemmet, og er bruker ved et dagtilbud i Levanger.

De hadde vært på en tur opp til Skordalsvola mellom Åsen og Stjørdal, og på vei tilbake kom han bort fra de andre.

Håper å finne ham i god behold

Natt til lørdag har temperaturen vært nede i null grader enkelte steder, og fredag snødde det i området mannen er savna. Men politiet har fortsatt håp om å finne mannen i god behold.

Politiet trappa ned letinga natt til lørdag, men starta opp for fullt igjen klokka 8 lørdag morgen.

– Vi har fortsatt håp om å finne savnede i god behold. Det er det som er utgangspunktet for søket, sier sagen.

Trenger frivillig mannskap

Leteforholdene beskrives som vanskelige, og området som til nå er finsøkt består av mye skog og bratt og ulendt terreng.

Fredag ettermiddag bekreftet politiet at letemannskaper hadde hørt rop om hjelp, og søket ble intensivert rundt området ropet skal ha kommet ifra. Ingen funn ble gjort.

– Frivillige som ønsker å delta i letinga må melde seg ved skihytta på Åsen i Levanger. Mannen har vært savna i snart to døgn og vi må finne ham så fort som mulig, så vi håper så mange som mulig ønsker å delta, sier Sagen.