Hopp til innhold

Bruce Springsteen med to ekstra konserter i Norge

«The Boss» gjør to ekstra konserter i Norge. 26. juli inntar han Trondheim og Granåsen, mens Oslo og Frognerparken får besøk 28. juli.

US-BRUCE-SPRINGSTEEN-IN-CONCERT---NEW-YORK,-NEW-YORK

Bruce Springsteen er i gang med turneen «The River Tour». Et av stoppestedene blir Trondheim. «The Boss» har aldri vært i Trondheim tidligere. Her under en konsert på Madison Square Garden i New York 28. mars.

Foto: Jamie McCarthy / Afp

Det er første gang Granåsen er konsertarena for en så stor internasjonal artist. De 35.000 billettene blir lagt ut for salg i løpet av de nærmeste dagene.

– At Bruce Springsteen & The E Street Band kommer til Trondheim er historisk. Ikke siden vi arrangerte Iron Maiden på Lerkendal Stadion vil det vil det være samlet så mye publikum på en konsert i Trondheim, skriver Kristian Digre fra Trondheims Concerts i en pressemelding.

Første gang i Trondheim

Nyheten om at Bruce Springsteen kommer til Trondheim med sin kritikerroste «The River Tour» ble sluppet onsdag klokken 10.

I tillegg blir det en ekstrakonsert i Oslo. Konserten 29. juni på Ullevål stadion er allerede utsolgt, men nå får hovedstadspublikummet enda en mulighet til å se «the Boss» når han gjester Frognerparken 28. juli.

66-åringen fra New Jersey er kjent for å være raus med sine mange norske fans, og kalles en Norges-venn. Men har aldri før besøkt Trondheim.

– Å få en av verdens største artister til Trondheim er en drøm som går i oppfyllelse. Vi har jobbet lenge og målrettet for å få til dette. Og lykkes vi med et raskt billettsalg, er det endelige beviset på at Trondheim har tatt steget opp i «Champions League» som konsertby. Det vil bety at Granåsen Arena blir den nye storstua på konsertfronten i Norge. Ingen arena i Norge har like høy publikumskapasitet, skriver Digre i pressemeldingen.

I Oslo og Bergen har Springsteen holdt flere konserter.

Konsertmaraton

Turneen har fått navnet «The River Tour» for å markere at det i mai er 35 år siden dobbeltalbumet «The River» kom ut.

Ved turnéstarten spilte Springsteen plata i sin helhet.

Den siste Springsteen-konserten i Oslo, i april 2013, skal ha vart i to timer og 50 minutter. P3 ga konserten terningkast fem.

Det er høyst sannsynlig at også trondheimspublikummet har et konsertmaraton i vente når «The Boss» inntar scenen.

Siste fra Trøndelag