NRK Meny
Normal

Dette har du ikke sett i Nidarosdomen før

Britisk kormusikk og australske nysirkusakrobater inntar Nidarosdomen gjennom fire forestillinger under Olavsfestdagene.

How like an Angel i Nidarosdomen.

Se en smakebit fra den akrobatiske forestillingen i Nidarosdomen her.

«How Like an Angel» lyder navnet på oppsetningen som preger Nidarosdomen i disse dager. Navnet er hentet fra et Shakespeare-stykke, og består av luftig akrobatikk fra det australske nysirkuskompaniet Circa og musikk fra vokalensemblet I Fagiolini.

– Publikum kan forvente seg et moderne sirkus, med ting som mest sannsynlig vil sjokkere og overraske dem. Akrobatene presser kroppene sine til det ytterste, sier regissør Ben Knapton.

En forestilling for hellige steder

Forestillingen vil foregå i vestskipet i domen. Publikum vil bli stående midt mellom artistene og observere det som skjer rundt dem.

How like an angel

Nidarosdomen selv er en viktig del av stykket.

Foto: Marit Langseth / NRK

– Showet har tre viktige elementer. Det er så klart musikken og akrobatikken, men også bygningen vi er i, sier australieren Knapton.

Tonene fra I Fagiolini er av typen kirkemusikk fra 1200-tallet og frem til i dag, og har resultert i 19 plater og en rekke anerkjennelser.

Nysirkuskompaniet Circa startet opp i Brisbane i Australia for tolv år siden, og har siden den gang opptrådt verden over.

– «How Like An Angel» er en forestilling laget for hellige steder, og vi har vært så heldige å få fremføre denne i noen av de vakreste katedralene over hele verden, sier Knapton.

Imponert over Nidarosdomen

Dette er første gangen forestillingen kommer til Skandinavia, og regissør Knapton er imponert over Nidarosdomen.

– Jeg fikk høre at det tok omtrent 230 år å bygge Nidarosdomen, noe som er utrolig. Vi føler oss veldig privilegerte som får bli en del av domens lange historie, sier han.