NRK Meny
Normal

Brevet fra Rock City sendes onsdag

Styret i Rock City Namsos mener de greier å drive selskapet videre fram til 1. juni. Brevet til Kulturdepartementet er klart, og sendes onsdag.

Rock City

Styret i Rock City Namsos er klare til å sende fra seg brevet til Kulturdepartementet hvor de redegjør for mulighetene for videre drift i selskapet.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Erik Stene

Erik Stene er styreleder i Rock City Namsos.

Foto: Knut Reitan / NRK Trøndelag

På styremøtet i Rock City Namsos mandag kveld diskuterte styret den generelle statusen i selskapet.

– Vi behandla et revidert budsjett for 2013, og vi jobba med svarbrevet vårt til Kulturdepartementet. Det brevet sendes i posten i morgen, sier styreleder Erik Stene.

– Kan svare godt for oss

Kulturdepartementet har krevd å få en redegjørelse fra Rock City innen onsdag for om det er grunnlag for videre drift i selskapet, og om tidligere tilskudd er brukt slik Kulturdepartementet hadde ment.

– Departementet krever at spørsmålene må være godt nok besvart for at det fortsatt skal komme støtte. Hva forventer du å få som svar?

– Vi mener at vi kan svare godt for oss. Det er opp til Kulturdepartementet å bestemme om de syns det er godt nok for å si ja til neste utbetaling, sier Erik Stene, som ikke vil spekulere i hva departementet konkluderer med.

– Vi har svart på begge spørsmålene, og styret vurderer at det er forsvarlig å drive videre fram til 1. juni, sier Stene.

Framtida avhenger av Namsos kommune

Ressurssenteret skylder Namsos kommune 7,5 millioner kroner i husleie for 2011 og 2012, i tillegg til bortimot 600.000 så langt i år.

Kommunen har gitt Rock City betalingsutsettelse på husleia fram til 1. juni.

– Det er det korte perspektivet vårt. Det lengre perspektivet avhenger nå av Kulturdepartementet og Namsos kommune, som er vår største eier og fremtidige storeier, sier Erik Stene.

Namsos kommune skal behandle saken om eventuell sletting av husleia på et nytt ekstraordinært formannskapsmøte i forkant av kommunestyremøtet sitt på torsdag. På det første ekstraordinære formannskapsmøtet, som var på mandag, valgte namsospolitikerne å utsette beslutningen.