Brendes festivalprogram går som planlagt

Utenriksminister Børge Brende fortsetter med sitt planlagte program i Trøndelag, tross situasjonen som nå rammer Norge.

Børge Brende

Brende forteller at han har full tillit til politiet og at de gjennomfører de nødvendige tiltakene for å ivareta rikets sikkerhet.

Foto: Frank Almås / NRK
Kristin Heggdal
Kleven
Journalist
Simen Meisdal
Journalist

Regjeringens sikkerhetsutvalg ble innkalt i går, hvor blant annet Børge Brende ble orientert av PST om at det er en terrortrussel mot Norge.

Går som planlagt

Brende har fullt program rundt omkring i Trøndelag de neste dagene. Blant annet er han årets Olsok-profil på Stiklestad. Han velger å følge sine planer, tross situasjonen.

– Mitt oppsatte program her i Trøndelag og på Stiklestad i morgen og på lørdag går som planlagt. Hvis ikke noe tilsier at jeg må til Oslo, sier Brende til NRK.

– Hvor alvorlig ser du på situasjonen?

– Det sier jo seg selv at når PST og Etteretningstjenesten slår fast at de vurderer det som en terrortrussel mot Norge, som er troverdig, så må det tas på alvor. Det gjør vi, sier Brende.

Holdes oppdatert

Brende forteller at han har full tillit til politiet, og at de gjennomfører de nødvendige tiltakene for å ivareta rikets sikkerhet.

– Vi følger opp situasjonen både her hjemme og på våre utenriksstasjoner. Jeg holdes oppdatert hele tiden og Regjeringens sikkerhetsutvalg kan bli innkalt på kort tid om det nødvendig, sier han.

Håper mange kommer til Stiklestad

Beredskapen er skjerpet flere plasser i landet, også på festivaler.

– Jeg håper mest mulig folk kommer til Stiklestad i finværet, det er det all grunn til, men man tenker selvfølgelig på det som skjer, sier Brende.

Politiet i Nord-Trøndelag har ingen kommentar til hva de gjør i forbindelse med at utenriksministeren vil være til stedet under Spelet om Heilag Olav i morgen.

Video fra Trøndelag

Cirka 300 møtte opp på Torget i Stjørdal for å demonstrere mot planene om nedleggelse av Skjelstadmark, Flora og Forradal skoler.
Black Friday var god gjødsel for kjøpelysten. Hyllene på post i butikk er fylt til randen. Dessuten kommer julegavene snart for fullt. Folk må hente - nå, er ropet fra butikkene.
Marihøna barnehage har trolig arrangert jul på låven for siste gang. Kampflystøy og konflikt om erstatning preger Ørland i adventstida.