NRK Meny
Normal

– Vi må fortsette å leve livene våre

Utenriksminister Børge Brende er Olsok-profil på Stiklestad, og i den sammenheng holdt han en kort pressebrief i ettermiddag. Se video over:

Utenriksminister Børge Brende er Olsok-profil på Stiklestad, og i den sammenheng holdt han en kort pressebrief i ettermiddag.

– Vi lar oss ikke påvirke av denne type trusler, vi tar det på alvor, men vi må også leve livene våre.

politi på Stiklestad

Væpnet politi er på plass under Spelet på Stiklestad og på grunn av Brendes besøk fredag.

Foto: Tor Aage Hansen

Utenriksminister Børge Brende har fullt program i Trøndelag for tiden. Blant annet er han årets Olsok-profil på Stiklestad. Han velger å følge sine planer, tross situasjonen.

– Mitt oppsatte program her i Trøndelag og på Stiklestad i dag og på lørdag går som planlagt. Hvis ikke noe tilsier at jeg må til Oslo, sier Brende til NRK.

Les også: Politiet: – Vi har fått en del tips

Se referat fra pressebriefen her:

Klokken 15.00 holdt Brende en kort pressebrief angående situasjonen som rammer Norge. Her er et kort referat fra møtet:

– Jeg synes det er veldig fint å være her på Stiklestad igjen, det er 7. eller 8. gangen jeg er her. Jeg har gledet meg lenge til å være årets Olsok-profil, men det er jo litt spesielt med det bakteppet vi har nå.

– Vi vurderer terrortruselen som troverdig og vi har gjort noen tiltak som er nødvendig for å ivareta rikets sikkerhet. Blant annet er beredskapen økt flere plasser, også her på Stiklestad.

– Vi lar oss ikke påvirke av denne type trusler, vi tar det på alvor, men vi må også leve livene våre.

Ikke aktuelt å avlyse

Børge Brende var også en av gjestene i P1s ettermiddagsending, hvor han fortalte om Spelet, Midtøsten og terroren i Norge. Hele sendinga kan du høre her.

– Det er alltid fint å være på Stiklestad, men litt spesielt med det bakteppet vi har nå, sier Brende til NRK.

Brende forteller at det ikke har vært aktuelt å avlyse programmet sitt på Stiklestad.

– Jeg har gledet meg lenge til å komme hit og det skal vi gjennomføre. Jeg er helt sikker på at politiet gjør en god jobb og ivaretar rikets sikkerhet.

– Må fortsette å leve våre liv

Regjeringens sikkerhetsutvalg ble informert om hendelsen på onsdag og Brende har løpende kontakt med Oslo angående utviklingen.

– Jeg klarer fint å stille opp fra Trøndelag. Jeg synes det er viktig at programmet på Stiklestad får gå sin gang når så mange frivillige har kommet hit, sier Brende.

Ut ifra de siste oppdateringene Brende har fått, er terrorstiuasjonen fortsatt alvorlig og det er den høyeste trusselvurderingen som har kommet de siste år.

– Regjeringen holdes løpende oppdatert på dette, men vi må fortsette å leve livene våre for å manifestere at vi ikke lar oss hindre i å leve våre liv.