Bredbånd til trønderne

Regjeringen har i dag gitt tilsammen sju og en halv million kroner til trønderske bredbåndsprosjekter.

Bredbånd
Foto: Erlend Aas / Scanpix

Tildelinga skal blant anna gi full bredbåndsdekning i hele Sør-Trøndelag, og i Grong, Lierne, Røyrvik og deler av Namsskogan kommune.

- Dette er en stor dag, sier ordfører i Grong, Erik Seem, som fikk en drøy million til bredbånd i dag. - Særdeles gledelig! Det er nesten bløtkake på gang, sier Seem.

Grong kommune fikk 1.045 000 kroner, akkurat det de hadde søkt om. - Vi må vel kalle det en innertier, sier Erik Seem.

- Viktig for bolyst

Internett og bredbånd har blitt en naturlig del av kvardagen for mange trøndere, men i en kommune som Grong hvor avstandene er store og befolkninga spredt, sier det seg sjøl at utbygging byr på spesielle utfordringer og store kostnader. Derfor var gleden over en drøy million kroner ekstra stor i Grong i dag.

- Det betyr mye for dem som skal drive med næring i Grong kommune, det betyr mye for bolyst, og det betyr mye ikke minst for ungdom. Vi har jo mange ungdommer, både på videregående skole og folkehøgskole i Grong. Å kunne tilby bredbånd og i sentrum også kabel-tv, det tror jeg betyr mye for en distriktskommune, sier Erik Seem.

Historisk satsing

I alt 13 trønderske kommuner kommer til å nyte godt av dagens bredbåndsmillioner fra regjeringa. For eksempel skal hele Sør-Trøndelag nå få full bredbåndsdekning.

- Satsinga er historisk, sier politisk rådgiver i Fornyingsdepartementet, Jørund Leknes.

- Det er den største satsinga på satsinga på bredbåndsutbygging i Norge noensinne. Det er en forutsetning for at vi skal kunne opprettholde den spredte bosettinga i Norge, det er en forutsetning for distriktsbasert næringsliv, og samtidig er det slik at vi digitaliserer flere og flere elektroniske tjenester. Da er det viktig at alle kan få være med på dette, sier Leknes.

  Lyd: Bredbånd til Trøndelag