NRK Meny
Normal

Her flyr Brattbakk RBK til Ullevaal

– Moro å få fly Rosenborg nedover, men det største blir nok cupfinalen, sier tidligere storscorer i RBK, nå styrmann i Norwegian, Harald Martin Brattbakk.

Harald Martin Brattbakk ved spakene på vei til Ullevål. Ombord sitter store deler av Rosenborg-systemet

Harald Martin Brattbakk ved spakene på vei til Ullevål. Ombord sitter store deler av Rosenborg-systemet, både spillere og administrasjon.

Harald Martin Brattbakk, scoringsmaskina til Rosenborg gjennom mange år, flyr i ettermiddag hele laget som skal kjempe om gullet i NM i morgen. Ombord er laget som skal kjempe om gullet mot Molde på søndag.

  • Se glade RBK-minner fra før i tiden nederst i artikkelen.
rosenborg på værnes

Noen av spillerne i ventehallen på Trondheim lufthavn. Den gamle storscoreren Harald Martin Brattbakk skal føre cupfinalistene nedover til Ullevål.

Foto: Joar Elgåen

Meldte seg frivillig

– Jeg gleder meg først og fremst til cupfinalen, men jeg må innrømme at jeg synes det er stor stas å få fly hele Rosenborg til Oslo. Jeg meldte meg frivillig, fordi jeg, som er tidligere RBK-spiller, må jo ha denne oppgaven, smiler Brattbakk.

– Har du noen tips til laget?

– Det er en stor fordel å vinne cupfinalen hver gang. Akkurat som jeg gjorde, smiler han, før han lukker døra og letter flyet.

(Artikkelen fortsetter under videoen).

RBK-spillerne er klare for å reise til Oslo for å hente hjem cup-gullet, og det er ingen ringere enn storspiller Harald Martin Brattbakk som skal ta de dit.

Her er Rosenborg på Værnes før avreise.

1. mars 2006 bestemte Harald Martin Brattbakk seg å slutte med toppfotball. Brattbakk kan se tilbake på en eventyrlig karriere som norsk fotballspiller, og han kjenner fortsatt mange i RBK systemet.

Kapteinen har planen klar hvis laget hans tar gullet på søndag.

– Jeg skal sveise fast gullpokalen på flyet, ler han.

Den tidligere rosenborgspilleren har kledd seg i RBK-skjorte på flyet. Hvis ikke flyselskapet gir han lov til å sveise fast pokalen, skal den hvert fall i hattehyllen, mener styrmannen.

– Jeg har sett over passasjerlista. Det er mange kjente navn her. Jeg tror bare det er Mikael Dorsin som er igjen. Men sånn er det, nye spillere kommer. sier Brattbakk.

Brattbakk var toppscorer i eliteserien i 1994, 1995, 1996, 2002 og 2003. Han hadde også scoringsrekorden på 166 mål helt til Sigurd Rushfeldt overtok i 2011. Men det er bare en mann igjen i Rosenborg fra den tiden Brattbakk spilte.

rosenborg fly

Her fylles flyet med både spillere og andre passasjerer på vei til Oslo og Gardermoen.

Foto: Joar Elgåen
Se jubelscener fra Rosenborghistorien her.

Glade RBK-minner