NRK Meny
Normal

Brannvesenet: – En skikkelig drittjobb

Lekkasje fra en gjødseltank ga både bilister og brannvesen en utrivelig opplevelse lørdag kveld. Over 500 meter med frau dekket veibanen.

Frau på fv. 119

Frau dekket hele veibanen på fylkesvei 119.

Foto: Terje Næss

Omtrent 500 meter av veibanen på fylkesvei 119 mellom Gjemblekorsen og Vårtun var helt dekt med frau lørdag kveld. Brannmannskapene i Levanger måtte hive seg rundt for å spyle veien ren.

– Kuskitt er aldri noe hyggelig. Så ærlige kan vi jo være vi også, så dette var ei skikkelig drittjobb, sier brannmester ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag, Arvid Nordstrand.

Brannvesenet fikk melding om lekkasjen rett etter klokken 20 lørdag kveld.

Bilister snudde

De første meldingene som kom inn til 110-sentralen var fra bilister som ikke ville kjøre gjennom møkka og heller snudde.

– Det er jo ganske forståelig at de ikke ville kjøre gjennom dritten, det var faktisk så mye frau i veibanen at vi var helt nødt til spyle det vekk, forteller Nordstrand.

Ifølge NRK sin reporter på stedet var det en del trafikk i området, og det var en periode også manuell dirigering av bilene. En del ekstra skuelystne tok i tillegg turen for å se hva som sto på, noe som bidro til litt trafikkaos.

Mye må spyles

Lekkasjen har trolig vært et hendig uhell, forteller brannmesteren.

– Dette skjedde nok når en gjødseltank ble fraktet fra a til b. Vi blir på stedet nå til alt er vasket bort. Det ser ut som det kan ta litt tid, men det får bare ta den tida det tar, sier Nordstrand litt før 21 lørdag kveld.

NRK sin reporter fortalte at det var en veldig sterk lukt på stedet. Dette ble også bekreftet av utrykningsleder Geri Engen.

– Det luktet sterkt av frau ja, sa Engen.

Frau på fv. 119

Det var en skikkelig spylejobb som ventet brannvesenet i Levanger på lørdag.

Foto: Terje Næss