Brannskadde på bedringens vei

Haukeland universitetssykehus skriver på sine nettsider at begge mennene som ble kritisk skadd i brannen på Øysand i Sør-Trøndelag i forrige uke er på bedringens vei.

Branntomt Øysand dagen derpå

Slik så branntomta på Øysand ut dagen etter brannen, onsdag i forrige uke.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Monica Brækken

Lensmann i Melhus, Monica Brækken, sier de starter med å avhøre flere vitner denne uka.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

De to har hatt status som kritisk skadd, men det er nå forandret til alvorlig skadd. De to mennene er i 20- og 40-årene.

Etterforskninga av dødsbrannen på bilopphuggeriet på Øysand fortsetter denne uka. Nå håper politiet å få kommet i gang med de videre tekniske undersøkelsene på brannstedet.

– Vi starter med de tekniske undersøkelsene på branntomta så snart sikringsarbeidet er gjort. Vi har løpende dialog med dem som utfører arbeidet, sier lensmann i Melhus, Monica Brækken til NRK.no.

– Vi har begynt å danne oss et bilde

Hun forteller videre at de i starten av denne uka vil gjennomføre flere avhør av folk som var på stedet da brannen brøt ut.

– Vi har begynt å danne oss et bilde av det som har skjedd, men det er for tidlig å si noe mer akkurat nå, sier Brækken.

Den eksplosjonsartede brannen hos Trondheim Bil-Demontering, som ligger i Melhus kommune, brøt ut tirsdag på ettermiddagen i forrige uke. En person omkom av skadene.

– Vi rakk ikke å reagere

Belinda Skibnes Ramberg, daglig leder ved bilopphuggeriet, var til stede da brannen brøt ut. Hun sier det hele skjedde veldig fort.

– Vi hørte et dunk og løp ut. Da så vi en bensintank som hadde bikket litt på siden og det rant bensin ut. Jeg løp for å hente noe som vi kunne suge opp lekkasjen med. Vi oppfattet ikke situasjonen som dramatisk der og da, sier hun.

Mens Skibnes Ramberg var borte smalt det kraftig.

– Det utviklet seg til en voldsom brann på sekunder. Vi rakk ikke å reagere noe særlig, før vi var midt i en veldig alvorlig situasjon, sier den daglige lederen.

Flere av naboene i området løp til stedet for å hjelpe etter at brannen var et faktum. Kathrine Hilmarsen var en av de første som kom til den eksplosjonsartede brannen.

– Det så dramatisk ut

– Jeg ble møtt av mye røyk, det så veldig dramatisk ut. To personer som var skadet stod utenfor, fortalte Kathrine Hilmarsen.

– Jeg løp så fort jeg kunne over jordene her for å hjelpe til og snakket med de to skadde. To andre som kom før meg hentet våte håndklær for å kunne hjelpe dem.

Svart røyk fra brann på Øysand

Svart røyk veltet ut fra bilopphuggeriet i timene etter at brannen oppstod.

Foto: NRK