NRK Meny
Normal

Brannskadde på bedringens vei

Haukeland universitetssykehus skriver på sine nettsider at begge mennene som ble kritisk skadd i brannen på Øysand i Sør-Trøndelag i forrige uke er på bedringens vei.

Branntomt Øysand dagen derpå

Slik så branntomta på Øysand ut dagen etter brannen, onsdag i forrige uke.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Monica Brækken

Lensmann i Melhus, Monica Brækken, sier de starter med å avhøre flere vitner denne uka.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

De to har hatt status som kritisk skadd, men det er nå forandret til alvorlig skadd. De to mennene er i 20- og 40-årene.

Etterforskninga av dødsbrannen på bilopphuggeriet på Øysand fortsetter denne uka. Nå håper politiet å få kommet i gang med de videre tekniske undersøkelsene på brannstedet.

– Vi starter med de tekniske undersøkelsene på branntomta så snart sikringsarbeidet er gjort. Vi har løpende dialog med dem som utfører arbeidet, sier lensmann i Melhus, Monica Brækken til NRK.no.

– Vi har begynt å danne oss et bilde

Hun forteller videre at de i starten av denne uka vil gjennomføre flere avhør av folk som var på stedet da brannen brøt ut.

– Vi har begynt å danne oss et bilde av det som har skjedd, men det er for tidlig å si noe mer akkurat nå, sier Brækken.

Den eksplosjonsartede brannen hos Trondheim Bil-Demontering, som ligger i Melhus kommune, brøt ut tirsdag på ettermiddagen i forrige uke. En person omkom av skadene.

– Vi rakk ikke å reagere

Belinda Skibnes Ramberg, daglig leder ved bilopphuggeriet, var til stede da brannen brøt ut. Hun sier det hele skjedde veldig fort.

– Vi hørte et dunk og løp ut. Da så vi en bensintank som hadde bikket litt på siden og det rant bensin ut. Jeg løp for å hente noe som vi kunne suge opp lekkasjen med. Vi oppfattet ikke situasjonen som dramatisk der og da, sier hun.

Mens Skibnes Ramberg var borte smalt det kraftig.

– Det utviklet seg til en voldsom brann på sekunder. Vi rakk ikke å reagere noe særlig, før vi var midt i en veldig alvorlig situasjon, sier den daglige lederen.

Flere av naboene i området løp til stedet for å hjelpe etter at brannen var et faktum. Kathrine Hilmarsen var en av de første som kom til den eksplosjonsartede brannen.

– Det så dramatisk ut

– Jeg ble møtt av mye røyk, det så veldig dramatisk ut. To personer som var skadet stod utenfor, fortalte Kathrine Hilmarsen.

– Jeg løp så fort jeg kunne over jordene her for å hjelpe til og snakket med de to skadde. To andre som kom før meg hentet våte håndklær for å kunne hjelpe dem.

Svart røyk fra brann på Øysand

Svart røyk veltet ut fra bilopphuggeriet i timene etter at brannen oppstod.

Foto: NRK

Video fra Trøndelag

På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.
Marius Helmersen jobber som automatør ved Sykehuset Levanger. På fritiden bruker han all ferie og en halv million av egen lomme for å kjøre motorsykkel i ørkenen.