Hopp til innhold

Brannleder dømt for beføling av kollega – nå anker han

Sør-Trøndelag tingrett dømte brannlederen for å ha befølt en kvinnelig kollega på en studietur til Polen. Nå anker mannen til lagmannsretten.

Trondheim tinghus

En mann ble dømt for å ha befølt en kvinnelig kollega under studietur i fjor. De to jobber i brannvesenet i Trøndelag. Nå anker mannen dommen fra tingretten.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Brannlederen ble dømt til å betale 15.000 kroner i bot for seksuell handling uten samtykke mot en kvinnelig brannkonstabel, pluss betaling av 7.500 kroner i saksomkostninger i Sør-Trøndelag tingrett.

Tirsdag leverte mannen ankeerklæring over dommen, sier mannens forsvarer til NRK:

– Klienten min tar dommen meget tungt. Han mener han er dømt for handlinger han ikke har gjort. Derfor leverte han ankeerklæring, sier Torfinn Svanem.

Det var i fjor den tidligere brannlederen fra Trøndelag brann- og redningstjeneste skal ha befølt den kvinnelige brannkonstabelen gjentatte ganger mot hennes vilje på studieturen til Gdansk i Polen.

Tiltalte nekter for å ha utøvd seksuell handling. Han hevdet i retten at han kun strøk den kvinnelige brannkonstabelen innenfor bukselinningen, og at det hele var spøk og tull.

Kvinnen hevdet det var beføling under undertøyet.

Torfinn Svanem sier at klienten har det vanskelig på jobb.

– Saken har preget arbeidsplassen siden turen i Polen, men det er blitt ekstra problematisk for klienten min den siste tiden, sier Svanem.