NRK Meny
Normal

Tente på Kieglekroa – må møte i retten i juni

Etterforskningen etter brannen i Kieglekroa i Trondheim er ferdig. Saken mot 18-åringen kommer opp for retten i juni.

kieglekroa

STORE SKADER: Trondheims eldste pub, Kieglekroa, fikk betydelige vann- og sotskader under brannen i desember.

Foto: Morten Andersen / NRK

Saken sendes til påtalemessig avgjørelse så raskt alle rapporter foreligger. Politiadvokat Bente Lind bekrefter at etterforskningen fra politiets side er ferdig.

– Det er Riksadvokaten som vil ta ut en eventuell tiltale. Årsaken er sakens alvorlighetsgrad, sier Lind til NRK.

Politiet venter nå på den rettspsykiatrisk rapporten før saken kan sendes videre til påtale.

Møtt av flammehav

Rundt 100 personer ble evakuert fra bygårdene i nærheten da det brøt ut brann ved Trondheims eldste pub tidlig om morgenen 5. desember.

Brannvesenet ble møtt av et flammehav og jobbet lenge før de fikk kontroll. Det ble raskt slått fast at brannen hadde startet på utsiden av serveringsstedet og at den trolig var påsatt. Ingen personer ble skadd i brannen.

Puben ligger midt i den gamle trehusbebyggelsen i Trondheim sentrum og brannvesenet fryktet at brannen skulle utvikle seg til en ny storbrann.

Videobevis

En 18 år gammel mann har innrømmet at det var han som tente på Kieglekroa. Mannen ble pågrepet ved brannstedet, og ble sammen dag siktet etter den såkalte mordbrannparagrafen.

Politiadvokat Lind vil ikke gå i detalj om hva etterforskningen viser, men sier politiet har sikret seg bevis fra mannens mobiltelefon.

Kort tid etter brannen startet spredte den siktede flere videoer via bildedelingstjenesten Snapchat, blant annet med teksten «Lage brann i byn æ sjø».

– Vi har tatt beslag i telefonen og sikret oss relevant informasjon. Videoene vil inngå som bevis i saken, sier Lind.

Fengsles fram til rettssaken

18-åringen vil framstilles for ny varetektsfengsling fredag 24. april. Politiet ønsker å holde mannen i varetekt fram til rettssaken starter.

Hovedforhandlingen i Sør-Trøndelag tingrett er berammet til 22. juni og det er satt av tre dager til saken.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.