NRK Meny
Normal

Brannen blusset opp i natt

Bryggebrannen i Fjordgata i Trondheim blusset opp igjen natt til fredag. Plutselig fikk flammene tak i den midterste av de tre bryggene og brannfolkene måtte igjen igang med slukkingsarbeid.

Bryggebrann i Trondheim
Foto: Morten Karlsen / NRK

- Det ulmet i bjelkelag og panel og hulrom vi ikke kom til utover kvelden i går, men plutselig fikk flammene tak på nytt i den røde brygga, sier brigadeleder Nils Kristian Johnsen ved Trondheim brann og redningstjeneste.

Vanskelig slukkingsarbeid

Flere røykdykkere var inne i bygningen da brannen tok seg opp igjen ved halv-tre tiden i natt. Plutselig sto flammene ut av vinduene vendt mot kanalen i etasjen over der røykdykkere var i arbeid. Brannen kom svært overraskende og de så ingen ting av brannen fra Fjordgata. Mye hadde rast inne i den store røde brygga så slukkingsarbeidet var svært vanskelig.

Vannsprøyta Anne Kathrine var ikke lenger ved brannstedet da brannen blusset opp igjen, men i følge brigadeleder fikk de likevel raskt kontroll over brannen.

Usikkert for brannteknikerne

Etterslukking vil fortsette utover formiddagen i dag, og på grunn av varmen og røykutviklingen kan det ta tid før brannteknikere kan sette igang sine undersøkelser. Brannvesenet vil fortsette sikringsarbeidet og det gjenstår en del før etterforskere kan ta seg inn særlig i den røde og den gule brygga. Brannvesenet håper branntekniske etterforskere fra politiet kan slippe til i løpet av ettermiddagen.