Brannårsaken fortsatt et mysterium

Politiet vet ennå ikke hva som var årsaken til at 10 busser brant opp i Nærøy i natt.

10 busser brant i Nærøy 3. oktober 2017

10 busser fra Trønderbilene gikk med i brannen i Nærøy i natt. Politiet har ennå ikke funnet årsaken til at brannen oppstod.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Politiet gjennomfører kriminaltekniske undersøkelser for å prøve å finne årsaken til bussbrannen i Nærøy i natt.

– Så langt etterforsker vi saken bredt og holder alle muligheter åpne.

Kai Magne Rosendahl

Kai Magne Rosendahl sier at politiet holder alle muligheter for sannsynlige i letinga etter årsaken til bussbrannen i Nærøy.

Foto: Tariq Akisubh / NRK

Det sier politiførstebetjent Kai Magne Rosendahl til NRK.

– Kan brannen være påsatt?

– Som sagt, vi holder alle muligheter åpne.

Overtent

Man tror brannen startet litt før kl. 03.30. Det som er sikkert er at det brant i de fleste bussene da brannvesenet kom til stedet like etter.

– Nesten alt var overtent da vi kom, men vi klarte å berge en buss som stod ytterst i rekka, sier brannsjef i Nærøy, Håvard Hernes.

Brannsjef i Nærøy, Håvard Hernes.

Brannvesenet måtte bare konsentrere seg om å begrense brannen og hindre spredning. Det meste var overtent da de kom, sier brannsjef i Nærøy, Håvard Hernes.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

– Heldigvis hadde det nettopp vært litt nedbør, så spredningsfaren til terreng var ganske liten. Det var også lite vind i natt, sier Hernes.

En minibuss og ni vanlige busser ble tatt av flammene, og folk i området våknet i løpet av natta av smell da bussdekkene begynte å eksplodere.

Havarikommisjonen: Brannfarlige LED-lys førte til bussbranner i Trondheim

Skoleskyss

Bussene som brant, skulle ha fraktet 250 skoleelever i morges. Mange måtte derfor kjøres av foreldrene, og de fleste kom seg på skolen.

Til i ettermiddag hadde Trønderbilene skaffet syv reservebusser som ble satt inn i skyssinga av skolebarna, så kjøringa i ettermiddag gikk omtrent som normalt.

Må erstattes

Brannen betyr at vi må kjøpe inn nytt materiell ganske så kjapt.

Vidar Kjesbu

Administrerende direktør i Trønderbilene, Vidar Kjesbu, sier selskapet må kjøpe nye busser i nærmeste framtid for å erstatte de som gikk med i brannen.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Det sier administrerende direktør i Trønderbilene, Vidar Kjesbu.

–Vi må alltid ha en reservekapasitet i bakhånd, og derfor kan vi ikke vente så lenge med å erstatte de bussene som brant opp.

Samtidig regner han med at de ganske raskt skal komme i normalt gjenge igjen med det reservemateriellet som nå er kommet på plass.

bussbrannen i Nærøy

Det var ikke mye igjen av bussene som stod tett parkert i Nærøy i natt.

Foto: Tariq Alisubh / NRK