Brann på Munkvoll gård blussa opp

Ingen personer kom til skade i en stor brann på Munkvoll gård i Trondheim seint onsdag kveld. Brannen blussa opp igjen rett før klokka 07 torsdag morgen.

Munkvoll gård fikk store skader etter en brann sent onsdag kveld.

Flammene sto opp gjennom taket på Munkvoll gård.

Stein Yttereng

Brigadeleder i Trøndelag brann- og redningstjeneste, Stein Yttereng.

Foto: Henrik Sundgård / NRK Trøndelag

Munkvoll gård på Byåsen fikk store skader i en brann sent onsdag.

Gården er under rehabilitering, og brannen oppsto i takkonstruksjonen i et rivningsklart hus.

– Alt tilgjengelig mannskap ble sendt til stedet, sier brigadeleder Stein Yttereng i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

23 brannmenn fra alle de fire brannstasjonene i Trondheim var med, og da de kom til gården, slo flammene opp gjennom taket.

– Vi hadde grei tilgang på alt, men det var litt komplisert å komme seg inn på stedet og å finne fram, fordi det er et rivningsområde, sier Yttereng.

Rett før klokka 07 torsdag morgen måtte brannvesenet rykke ut igjen, da brannen blussa opp.

– Vi har kontroll, det er slett ingen dramatikk i denne oppblussinga, opplyser brannvakta.

Gjennom hele natta og morgenkvisten har brannvesenet holdt øye med brannstedet nettopp i tilfelle brannen skulle blusse opp igjen.

Årsaken til brannen er ikke kjent, og teknikere fra politiet skal undersøke bygningen rutinemessig når branntomta har kjølna.

Munkvoll gård ligger på Byåsen, og var opprinnelig en herregård, og ble drevet som et vanlig gårdsbruk. Etter krigen ble eiendommen overtatt av Trondheim Vanførehjem, som rev gårdsbebyggelsen og satte opp en ny, større og vinkelformet bygning. Det skal nå bygges boligblokker på eiendommen.

Brann Munkvoll

Brannmenn fra alle fire brannstasjonene i Trondheim ble sendt til stedet.

Foto: Henrik Sundgård / NRK Trøndelag

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.