NRK Meny

Brann på Munkvoll gård blussa opp

Ingen personer kom til skade i en stor brann på Munkvoll gård i Trondheim seint onsdag kveld. Brannen blussa opp igjen rett før klokka 07 torsdag morgen.

Munkvoll gård fikk store skader etter en brann sent onsdag kveld.

Flammene sto opp gjennom taket på Munkvoll gård.

Artikkelen er flere år gammel.

Stein Yttereng

Brigadeleder i Trøndelag brann- og redningstjeneste, Stein Yttereng.

Foto: Henrik Sundgård / NRK Trøndelag

Munkvoll gård på Byåsen fikk store skader i en brann sent onsdag.

Gården er under rehabilitering, og brannen oppsto i takkonstruksjonen i et rivningsklart hus.

– Alt tilgjengelig mannskap ble sendt til stedet, sier brigadeleder Stein Yttereng i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

23 brannmenn fra alle de fire brannstasjonene i Trondheim var med, og da de kom til gården, slo flammene opp gjennom taket.

– Vi hadde grei tilgang på alt, men det var litt komplisert å komme seg inn på stedet og å finne fram, fordi det er et rivningsområde, sier Yttereng.

Rett før klokka 07 torsdag morgen måtte brannvesenet rykke ut igjen, da brannen blussa opp.

– Vi har kontroll, det er slett ingen dramatikk i denne oppblussinga, opplyser brannvakta.

Gjennom hele natta og morgenkvisten har brannvesenet holdt øye med brannstedet nettopp i tilfelle brannen skulle blusse opp igjen.

Årsaken til brannen er ikke kjent, og teknikere fra politiet skal undersøke bygningen rutinemessig når branntomta har kjølna.

Munkvoll gård ligger på Byåsen, og var opprinnelig en herregård, og ble drevet som et vanlig gårdsbruk. Etter krigen ble eiendommen overtatt av Trondheim Vanførehjem, som rev gårdsbebyggelsen og satte opp en ny, større og vinkelformet bygning. Det skal nå bygges boligblokker på eiendommen.

Brann Munkvoll

Brannmenn fra alle fire brannstasjonene i Trondheim ble sendt til stedet.

Foto: Henrik Sundgård / NRK Trøndelag

Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.