Brann i Munkegata: Brannen er slokka

27 personer ble evakuert etter en brann på strippeklubben Dreams Showbar i Munkegata. Brannvesenet jobber nå med etterslokking, og å sørge for at brannen ikke sprer seg inne i de gamle tømmerveggene.

Brann på strippeklubben Dreams Showbar i Trondheim. Brannen oppsto rett før klokka 06, og var slokt etter halvannen time.

Ole Ludvigsen, brannleder

Ole Ludvigsen, brannleder i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

Utestedet ligger i ei av de gamle bryggene i Ravnkloa, midt i trebebyggelsen som flere ganger har vært utsatt for brann, både på 17. mai i 2007 og seinest for et par måneder siden.

Motorsag og brekkjern

– At det er gammel trehusbebyggelse, skaper ekstra utfordringer for oss. Her er det snakk om en tømmerkasse som er fora ut og kledd på utsida, og det er flere hulrom hvor brannen kan spre seg. Utfordringa vår nå er å komme til på innsida og være sikker på at brannen er slokka, sier Ole Ludvigsen, som er brannleder på stedet.

Brannvesenet bruker både motorsag og brekkjern på veggene inne i bygningen.

– Alt av bebyggelse henger sammen her, og vi er ekstra på vakt for spredning av brann i de gamle bryggerekkene, sier Ludvigsen.

Klokka 0720 sier han at han ikke tror det er fare for at brannen skal spre seg.

Ser ut til å ha oppstått på utsida

Brannen kan se ut til å ha oppstått på utsida av brygga, som huser utestedet Dreams Showbar. Inngangspartiet er helt svartsvidd. Politiet sier at de ikke vet hva som kan være årsaken til at brannen starta, og de vet heller ikke eksakt hvor den oppsto.

Brann i Midtbyen

Bygningen måtte evakueres.

Foto: HENRIK SUNDGAARD

Til sammen 27 personer er evakuert, men ingen ser ut til å ha blitt skadd. Fem av disse er ansatte ved Dreams, mens resten hører til i leilighetene i bryggene. Klokka 0735 meldes det at de har fått komme hjem nå.

Også lokalene til utestedet er gjennomsøkt av brannvesenet, og skal være tomme.

Skadene på strippeklubben er omfattende, inne er det mye røyk- og vannskader, opplyser brannvesenet.

Meldinga om brannen kom klokka 0556, og gikk først ut på at det var røykutvikling. Da brannvesenet kom til stedet, møtte de høye flammer.

Brannen skal ikke ha noen konsekvenser for trafikken i sentrum.