Flyfoto brann Flatanger
Foto: Morten Hegdal/Politiet

Brann i Flatanger

Oppsummert

■ En stor lyngbrann brøt ut i Flatanger i Nord-Trøndelag sent mandag kveld.
■ Brannvesenet opplyser til NRK at 55 bygninger har gått tapt..
■ Kraftig vind har skapt store problemer for slukningsarbeidet. Først onsdag morgen var det mulig å sette inn helikoptre i kampen mot storbrannen.

 • Arkitekthjelp i Flatanger

  Flatanger kommune betaler tre timers arkitekthjelp til de som skal bygge opp hytte og hus på Sørnesset etter brannen i januar. De regner med å bruke 100.000 kroner, skriver Namdalsavisa. Hittil har bare 2-3 personer benyttet seg av tilbudet.

 • Brannen ga kommunen ekstraregning

  Redningsaksjonen i forbindelse med brannen i Flatanger, gir kommunen en ekstra kostnad på åtte millioner kroner, skriver Namdalsavisa. – Dette vil presse likviditeten til kommunen, sier rådmann Rune Strøm.

 • Brannvakter i Flatanger

  Brannområdet i Flatanger overvåkes i natt av ti fra Sivilforsvaret og fire fra brannvesenet. Brannen har blusset opp flere ganger de siste dagene. En tankbil og en brannbil er også på plass.

 • Har bedt om helikopterslokking

  På grunn av nye varme punkter i terrenget i Flatanger, har politiet bedt om bistand fra helikopter for å slokke disse ulmebrannene. Området er vanskelig tilgjengelig, og det er derfor man trenger helikopter.

Helikopter skal etterslukke
Rapport fra Flatangen
Storbrannen i Flatanger ble slukket i dag. Her ser du noen av de enorme ødeleggelsene fra brannens herjinger.
Tore Strøm, innsatsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, sier politiet vil holde brannvakt i området for å hindre at brannen blusser opp. Det er forbudt for andre enn redningsmannskaper å være i området.
De første helikopterne letter