Metrobuss sto i full fyr i Trondheim

Brannvesenet rykket raskt ut og fikk slukket brannen i en av de nyeste bussene i Trondheim. Heldigvis var bussen tom for passasjerer.

Bussbrann Trondheim

SKADER: Bussen har store skader etter brannen. Den er en av de helt nye bussene som ble satt i drift i Trondheim tidligere i år.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Brannvesenet rykket raskt ut til bussdepotet på Torgård sør i Trondheim. Det var full overtenning i den parkerte bussen.

Politiet meldte først om brannen klokka 09.08. Like etter 09.30 var brannen slukket.

– Det var ingen personer i bussen da brannen startet. Det er heller ikke fare for at brannen skal spre seg, sier operasjonsleder Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikt til NRK.

En metrobuss står i full fyr i Trondheim.

Politiet meldte først om brannen klokka 09.10

Foto: Karl Woldseth

Vet ikke årsak

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent. Brannen kan ha startet inne i bussen, opplyser brannvesenets innsatsleder til NRK.

– Det virker sånn ut fra utviklinga, men det er veldig tidlig å si hvor den har startet, sier innsatsleder Trond Fjeldsæter i Trøndelag brann- og redningsetat.

Skal granske

Det er Vy som er operatør for bussen, for det regionale transportselskapet AtB.

– Jeg kan ikke fortelle noe annet enn at vi har hatt brann i en buss, og at brannen er slokka. Det er ingen personer som er skadet, sier områdesjef Kenneth Eidem Bratt i Vy.

– Vi må gjøre en granskning sammen med leverandøren av bussene, for å finne ut hva som har skjedd.

Ifølge Adresseavisen har Vy valgt å koble ut strømmen til sikringene som styrer varmen i gulvet på alle de andre metrobussene i byen.

Brann i buss i Trondheim

Brannvesenet rykket ut med store ressurser for å slukke brannen.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Bratt har snakket med bussjåføren.

– Det går bra med sjåføren, som sagt er det ingen personskader. Han var ute av bussen da tilløpet skjedde.

AtB venter på informasjon fra Vy.

– Vi får en redegjørelse for hva som har skjedd, og hva som er årsaken. Vi har hatt busser før som det har vært uhell med, og ofte er det en god forklaring. Så vi foretar oss ikke noe før vi får en tilbakemelding fra operatøren om hva årsaken til brannen er, sier administrerende direktør Janne Sollie i AtB til NRK.

Brann i buss i Trondheim

Bussen står parkert på bussdepotet på Torgård sør i Trondheim.

Foto: Anders Bjørgan / NRK

Biodieselhybrid

Bussen er en biodieselhybrid, som driftes av både HVO biodiesel og strøm. Busstypen er 24 meter og har to ledd. Den er en av 58 busser som kjører på de tre hovedlinjene.

De 58 var blant 290 nye busser som ble satt i trafikk i Trondheim tidligere i år, etter omlegging av bussystemet.

Dette er den første av i alt 58 nye busser som skal kjøre på de mest populære rutene.

Reportasje fra da den første av i alt 58 nye metrobussene kom til Trondheim. Bussene trafikkerer flere av de mest populære rutene.