Flaks under boligbrann i Buvika i natt

En person som lå og sov i en enebolig i Buvika i natt, kan takke brannvarsleren for at han berget seg ut av huset i tide.

Brann Buvika

Høye temperaturer og svart røyk møtte røykdykkere da de tok seg inn i eneboligen i Buvika natt til søndag.

Foto: Henrik Sundgård, NRK

– Det har vært veldig høye temperaturer i huset. Vinduene er svarte og mye inne i huset er smeltet, sier utrykningsleder hos brannvesenet i Skaun, Jan Erik Pedersen.

Politiet fikk melding om brannen like etter klokka fire i natt. Det ble tidlig klart at en person som bodde i huset hadde greid å berge seg ut gjennom et soveromsvindu i andreetasjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Brann Buvika

En person berget seg ut gjennom soveromsvinduet i andre etasje under brannen.

Foto: Henrik Sundgård, NRK

– Det var flaks at dette gikk bra. Under utrykningen fikk vi vite at den som bodde i huset hadde våknet av brannvarsleren og berget seg ut, sier Pedersen.

Manglet oksygen

Brannvesenet gikk inn med røykdykkere, og mye tyder på at det har vært veldig høye temperaturer i huset - allikevel hadde brannen slukket av seg selv.

– Brannen manglet etter hver oksygen og hadde slukket av seg selv. Det var flaks for den som lå og sov. Huset er sansynligvis totalskadet, sier Pedersen.

Brannkorpset i Skaun samarbeider med Orkdal brannvesen, som også bidro i etterarbeidet.

Etterforskes

Operasjonleder hos Politiet i Sør-Trøndelag, Tore Kyllo, sier huset nå er blitt sikret og at det vil bli foretatt rutinemessige krimtekniske undersøkelser over helga.

Brann Buvika

Både brannmannskap fra Skaun og Orkdal bidro med brannmannskap.

Foto: Henrik Sundgård, NRK