Bråbrems i bilsalget

Ola og Kari har ikke investert i nybil i 2008. Totalt sett er nedgangen på 16% i forhold til i fjor.

Toyota Celica
Foto: Rudolf Stricker, Wikipedia

Hos Toyota Hell Bil på Lade har de også fått merke at finansuroen har lagt en demper på folks bilkjøpelyst. Nybilsalget hos Toyota i Midt- Norge er redusert med 33% i forhold til året før.

- Salget av nye privatbiler har stoppet noe opp fordi man er litt usikker på hva framtida bringer, sier adm. dir. Ketil Stene Jansen hos Toyota Hell Bil AS. Med 1331 færre biler solgt fram til 1.desember, ser de fleste selgerne nå lengselsfullt etter eventuelle kjøpere.
- Markedet og våre kunder har penger, men de tør ikke bruke dem. Og mye negativt skrives om hva som kommer i 2009. Vi forbereder oss på at markedet dropper helt ned mot 110 000 enheter på landsbasis neste år, sier Stene Jansen. I fjor ble det solgt over 180 000 nye biler i Norge.

Færre bilselgere


For Toyotas del innebærer det økt fokus på riktige kostnader . – Det betyr i praksis at vi har litt færre bilselgere, sier direktøren. – Vi kan ikke tvinge folk til å kjøpe bil, og de som velger å kjøpe nå, blir veldig godt tatt vare på.

Han mener at bilbransjen går mot nok et tøft år, men er likevel optimistisk på bransjens vegne.

– I et tiårsperspektiv har årets bilsalg vært bra, selv om det er en betraktelig nedgang fra i fjor. Og neste år har vi nye modeller å tilby, så vi er fulle av pågangsmot!