NRK Meny
Normal

Borten Moe lei av kritikken

Senterpartiets kronprins Ola Borten Moe sier han er lei av at hans lojalitet til regjeringen blir trukket i tvil.

Ola Borten Moe er ny olje- og energiminister

Ola Borten Moe mener han er en forkjemper for rødgrønn politikk.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Olje- og energiminister Ola Borten Moe har aldri vært regnet blant det rødgrønne prosjektets mest entusiastiske forkjempere, og regnes for å tilhøre Senterpartiets høyrefløy.

- Kan bli Sp-leder

Borten Moe ny nestleder

Varsellampene blinket

Det blinket derfor i mange rødgrønne varsellamper da Moe ble innstilt til ny nestleder i partiet.

Borten Moe ny minister

I et intervju med Klassekampen slår Sp-kronprinsen fra Trondheim tilbake mot kritikerne.

– Jeg har gått til valg på et rødgrønt program siden 2003, og det har jeg tenkt å fortsette med. Min rødgrønne vandel er mer plettfri enn mange andres, sier han.

Som en pioner

Borten Moe seg selv som en pioner for det rødgrønne prosjektet i Senterpartiet.

– Jeg føler jeg får lite igjen for alle aksjene jeg har investert i det rødgrønne prosjektet, sier han og viser til at han som frontfigur for Senterpartiet i Trondheim førte partiet inn i en rødgrønn allianse allerede i 2003.

– Som rødgrønt utstillingsvindu var Trondheim avgjørende for at den rødgrønne regjeringen ble til. Og jeg var med fra starten. Det er ikke mange i Senterpartiet som har arbeidet rødgrønt så lenge som meg, sier han til avisa.

Gjenreise sentrum

Til tross for at han nå er en del av regjeringen, vil Borten Moe fortsette sitt arbeid for å gjenreise sentrum i norsk politikk.

– På sikt taper Senterpartiet på en todeling av norsk politikk. Et tredje tyngdepunkt i sentrum er nødvendig for at Sp skal få muligheter til å vokse, sier han.