Børning-stjernene hyller Oppdal

Mange scener i «Børning 2» er spilt inn i Oppdal, og filmen har derfor førpremiere der i kveld. Stjernene fra filmen roser samarbeidet med fjellbygda.

«Børning 2»-regissør Hallvard Bræin og Anders Baasmo Christiansen, Ida Husøy og Marie Blokhus

FØRPREMIERE: «Børning 2»-regissør Hallvard Bræin og skuespillerne Anders Baasmo Christiansen, Ida Husøy og Marie Blokhus fullroste Oppdal for samarbeidet om filmen.

Foto: Geir Wennberg / NRK

– Det har vært drømmen min å filme i slalombakkene her. Det ble legendarisk rått, forteller regissør Hallvard Bræin.

Det er i kveld duket for førpremiere av «Børning 2» i Oppdal. Filminnspillinga i vinter førte til at lokalsamfunnet mer eller mindre sto på hodet i flere uker. Utallige veier ble sperret og om lag 150 statister fikk svinge seg foran kamera.

– Det er helt utrolig hvilken support og fantastisk engasjement som har vært her i Oppdal. Det er gjengen her som har virkeliggjort Børning, og jeg er veldig spent på hva de synes om filmen, fortsetter Bræin.

I samband med innspillinga fortalte regissør Hallvard Bræin at de skapte actionscener som aldri før er blitt vist på film. Det er noe publikum får se i kveld.

Skuespillerne Anders Baasmo Christiansen, Marie Blokhus og Ida Husøy er også med på førpremieren.

– Vi har blitt tatt så godt i mot. Dere ga oss energi som smittet rett over i filmen, sier Baasmo Christiansen.

Yrende liv

Bookingansvarlig ved kulturhuset, Guri Hokseng, forteller om et yrende liv som følge av førpremieren.

– Det er masse som skjer i hele dag. Ikke minst er det interesse for utstillinga av biler brukt i «Børning 2», og det vartes opp med ei lokal bilutstilling i tillegg. Børning 2-traileren har også kommet til Oppdal, en semitrailer full av effekter og stæsj. Sånn må det være når deler av filmen er innspilt i kommunen!

Et publikum på godt og vel 1000 får med seg den aller første visningen i kveld. Samtlige billetter var utsolgt bare minutter etter at de ble lagt ut i september.

Saken fortsetter under bildet.

Bil fra Børning 2

Det er også visuell 'futt' i bilparken som bidrar i Børning 2.

Foto: Kristin Agerlie / NRK

«Børning 2»

Dette er i korte trekk handlingen i oppfølgeren til suksessen «Børning».

Da Roy Gundersen slipper ut av fengsel etter to år, for å ha deltatt i et ulovlig gatebilløp, er han fast bestemt på å få livet sitt tilbake på skinner. Han har nådd bunnen, slått konkurs, og i et forsøk på å forbedre livet sitt og være en god rollemodell for datteren Nina, begynner han å jobbe på en bensinstasjon. Når Roys gravide kjæreste arrangerer en "ute av fengsel" fest, dukker noen av hans gamle billøpfiender opp og utfordrer han til å være med på et nytt løp. Løpet skal starte i Fosnavåg og deretter gå gjennom Sverige og Finland før det ender opp i Murmansk.