NRK Meny

Børning-stjernene hyller Oppdal

Mange scener i «Børning 2» er spilt inn i Oppdal, og filmen har derfor førpremiere der i kveld. Stjernene fra filmen roser samarbeidet med fjellbygda.

«Børning 2»-regissør Hallvard Bræin og Anders Baasmo Christiansen, Ida Husøy og Marie Blokhus

FØRPREMIERE: «Børning 2»-regissør Hallvard Bræin og skuespillerne Anders Baasmo Christiansen, Ida Husøy og Marie Blokhus fullroste Oppdal for samarbeidet om filmen.

Foto: Geir Wennberg / NRK

– Det har vært drømmen min å filme i slalombakkene her. Det ble legendarisk rått, forteller regissør Hallvard Bræin.

Det er i kveld duket for førpremiere av «Børning 2» i Oppdal. Filminnspillinga i vinter førte til at lokalsamfunnet mer eller mindre sto på hodet i flere uker. Utallige veier ble sperret og om lag 150 statister fikk svinge seg foran kamera.

– Det er helt utrolig hvilken support og fantastisk engasjement som har vært her i Oppdal. Det er gjengen her som har virkeliggjort Børning, og jeg er veldig spent på hva de synes om filmen, fortsetter Bræin.

I samband med innspillinga fortalte regissør Hallvard Bræin at de skapte actionscener som aldri før er blitt vist på film. Det er noe publikum får se i kveld.

Skuespillerne Anders Baasmo Christiansen, Marie Blokhus og Ida Husøy er også med på førpremieren.

– Vi har blitt tatt så godt i mot. Dere ga oss energi som smittet rett over i filmen, sier Baasmo Christiansen.

Yrende liv

Bookingansvarlig ved kulturhuset, Guri Hokseng, forteller om et yrende liv som følge av førpremieren.

– Det er masse som skjer i hele dag. Ikke minst er det interesse for utstillinga av biler brukt i «Børning 2», og det vartes opp med ei lokal bilutstilling i tillegg. Børning 2-traileren har også kommet til Oppdal, en semitrailer full av effekter og stæsj. Sånn må det være når deler av filmen er innspilt i kommunen!

Et publikum på godt og vel 1000 får med seg den aller første visningen i kveld. Samtlige billetter var utsolgt bare minutter etter at de ble lagt ut i september.

Saken fortsetter under bildet.

Bil fra Børning 2

Det er også visuell 'futt' i bilparken som bidrar i Børning 2.

Foto: Kristin Agerlie / NRK

«Børning 2»

Dette er i korte trekk handlingen i oppfølgeren til suksessen «Børning».

Da Roy Gundersen slipper ut av fengsel etter to år, for å ha deltatt i et ulovlig gatebilløp, er han fast bestemt på å få livet sitt tilbake på skinner. Han har nådd bunnen, slått konkurs, og i et forsøk på å forbedre livet sitt og være en god rollemodell for datteren Nina, begynner han å jobbe på en bensinstasjon. Når Roys gravide kjæreste arrangerer en "ute av fengsel" fest, dukker noen av hans gamle billøpfiender opp og utfordrer han til å være med på et nytt løp. Løpet skal starte i Fosnavåg og deretter gå gjennom Sverige og Finland før det ender opp i Murmansk.

Video fra Trøndelag

19. mai er det 100 år siden Rosenborg Ballklub så dagens lys. NRK og RBK inviterer til folkefest på Lerkendal og NRK2 fredag 19.mai.
Ingen hever et øyebryn hvis du kommer inn på nærbutikken bærende på en bildel eller to etter å ha kjørt på Nerskogveien.
Bjørnen ble felt fra helikopter mandag formiddag.