NRK Meny
Normal

Børning skulle filme i bygda i én uke - ble i tre uker

– Det er med hjertesorg vi forlater Oppdal, sier hovedrolleinnehaver Marie Blokkus

Børning 2

Skuespiller Marie Blokhus har trivdes godt under Børning-innspillingen i Oppdal og Rennebu.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Innspillingen av den actionfylte bilfilmen Børning 2 er i full gang. For tre uker siden ankom filmteamet Oppdal. Planen var å skyte scener i fjellbygda i én uke.

Børning

I Børning 2 får vi blant annet se racerbiler fyke oppover alpinbakken på Oppdal. Innspillingen i skibakken er et av høydepunktene til regissør Hallvard Bræin.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

De er der fremdeles.

– Det har vært helt fantastisk å være her. Høydepunktet har vært alpinanleggene. De scenene vi har fått til der er helt drøye, sier en entusiastisk regissør, Harald Bræin.

Se hvordan det ser ut når racerbiler kjører opp alpinbakken lenger ned i saken!

Godt mottatt

Børning 2

Raske biler er blitt et vanlig skue i oppdalsområdet. Bildet er tatt på Nerskogen.

Foto: Kristin Agerli / NRK

Det var lenge usikkert om fjorårets kinosuksess Børning skulle få en oppfølger. I november ble det klart at Børning 2 skal komme, men uten støtte fra Norsk filminstitutt.

Oppfølgeren skal utspille seg på vinterføre. Egentlig skulle det meste av innspillingen skje på Østlandet. De gode snøforholdene og den positive befolkningen har ført til at innspillingen i Oppdal ble tre ganger så lang som planlagt.

– Lokalbefolkninga har tatt ekstremt godt imot oss. Det er med hjertesorg vi forlater Oppdal, sier én av skuespillerne i Børning, Marie Blokhus.

Også regissør Bræin skryter av de involverte:

– Det har vært et ekstremt engasjement fra absolutt alle. Jeg er takknemlig overfor folka på Oppdal og i Rennebu. Trivelige og engasjerte folk gjør at det ikke er vanskelig å lage god film.

Foto: Eirik Skaug

Lover premierefest i Oppdal

Filminnspilling har ført til at lokalsamfunnet står på hodet: Utallige veier har vært sperret og omlag 150 statister har fått svingt seg foran kamera.

– Det er «dritgøy» å få lov til å sperre E6, løfte biler oppi lia og få fantastiske stunt. Vi har fått til actionscener som aldri før er blitt vist på film, sier regissør Bræin.

Også litt uforutsett drama skjedde i forbindelse med innspillingen, da en biltransporter med flere av Børning-bilene kjørte seg fast i grøfta lørdag.

Befolkningen i Oppdal og Rennebu får snart en litt mindre actionfylt hverdag, når filmteamet turer videre nordover.

5. oktober får vi se det ferdige resultatet på kinolerretet. Regissøren lover premierefest med skuespillere og action i Oppdal.