Hopp til innhold

Bondø ber Venstre bytte side

Ifølge Venstre-veteran Georg Bondø finnes det bare en reell statsministerkandidat i år, og det er Jens Stoltenberg.

Georg Bondø (arkiv)
Foto: NRK

Den mangeårig sjefredaktøren i den nå nedlagte Namsos-avisa Nordtrønderen og Namdalen, Georg Bondø (82), er krystallklar i sitt råd til partiet han har støttet i alle år.

– En statsministerkandidat må ha en viss internasjonal tyngde. Jeg ser ingen annen oppegående enn Jens Stoltenberg. I alle fall
ikke Erna Solberg eller hun andre, Siv Jensen, sier Bondø til Trønder-Avisa.

SV må ut

Nå oppfordrer han sitt eget parti til å søke samarbeid med Ap og Sp med tanke på en ny regjering etter valget. Eneste betingelse er at SV må ut av regjeringskontorene.

– Hvis ikke SV hadde vært der, hadde farvannet vært klart. Lars Sponheim spanderte fårikål på meg i stortingskantina og da spurte jeg om fisketurene han og Jens pleier å ta. Ingen må fortelle meg at de ikke prater politikk på disse turene, sier Bondø.

Uenighet

–SVs museumsvoktere er så gamle at de ikke lenger er tilregnelige. Nei, V, Ap og Sp bør danne regjering, sier Georg Bondø.


Partiveteranen får imidlertid motbør fra Venstres 1. nestleder og sambygding Trine Skei Grande

– For meg er Ap like uspiselig som Frp. Det er ikke vanskelig å bli enige med Ap i enkeltsaker, men ideologisk står Venstre og Ap langt fra hverandre. Ap sauser sammen makt og ser ikke enkeltindividet. Vi går til valg med et borgerlig alternativ tuftet på V, H og KrF. Jeg vil også gjerne ha Sp inn i folden på den borgerlige siden, sier Skei Grande.