Hopp til innhold

Bøndene støtter kjøttkutt

Bondelaget støtter nedlegging av kjøttforedlingen ved anlegget på Tunga.

Nortura
Foto: NRK

- De må gjøre ting på kostnadssida for å opprettholde og helst øke prisen til bonden i årene framover, sier Jon Trøite, leder i Nord-Trøndelag bondelag.

Mange kan miste jobben

Ei utredning viser at Nortura vil spare 50 millioner kroner på å flytte foredling av kjøtt fra Trondheim til fabrikker i Troms, Tønsberg, Stavanger og Hamar.

Les også: - Skuffa ansatte

130 ansatte i Trondheim blir berørt dersom foredlinga av kjøtt flyttes. Bondelagslederen har medfølelse med de som blir rammet, men støtter ei eventuell flytting.

Les også: Nortura vil legge ned i Trondheim

- Jeg skjønner at dette er veldig vanskelig for de ansatte og har medfølelse med dem. Men etter ei samlet vurdering har vi stor forståelse for de grepene det nå ligger an til, sier Jon Trøite.

Kan spare millioner

Spørsmålet om flytting behandles av konsernstyret i Nortura 28. mai.

- Kjøtt må ut av Trøndelag uansett, vi produserer mye mer enn det vi spiser. Forbrukerne er i stor grad på Østlandet. Det er beklagelig at Trøndelag mister foredling og arbeidsplasser, men jeg tror det er helt riktig å effektivisere, sier Jon Trøite, leder i Nord-Trøndelag bondelag.