Bombetrusselsiktet arrestert i Tyskland

Mannen som ringte inn bombetrussel mot Trondheim lufthavn Værnes i september er arrestert av tysk politi. 36-åringen fremstilles for varetekt i dag.

Evakuering etter bombetrussel på Værnes

Det ble slått full alarm da en bombetrussel ble ringt inn til Værnes i september. Nå er gjerningsmannen arrestert av politiet i Berlin.

Foto: Linda Christin Halvorsen

Fly evakueres på Værnes

Fly ble evakuert på Værnes.

Foto: Tor Gjermund Eriksen

36-åringen er mistenkt for en flere alvorlige trusler mot en rekke norske institusjoner.

Mannen er opprinnelig fra Follo og har vært etterlyst i et halvt år på kjent adresse etter at han stakk av fra tvungen psykiatrisk behandling på Ahus.Tirsdag kveld ble mannen pågrepet av politiet i Berlin, skriver Dagbladet.

Fremstilles for varetekt onsdag

Onsdag formiddag blir han fremstilt for varetektsfengsling,
opplyser politioverbetjent Svein Brage Husdal i Follo
politidistrikt til P4.

Husdal legger til at norsk politi ønsker å få nordmannen
utlevert.

Lammet Værnes

Bombetrusselen som ble ringt inn til flyplassen utenfor Trondheim 16. september lammet all trafikk i flere timer.

Flytrafikken ble naturlig nok stanset, men også togtrafikken og veiene forbi Værnes ble stengt i forbindelse med trusselen.

Foreldrene ba om pågripelse

Politiet har nå fått beskjed om at tyske kolleger fant mannen på adressen i Berlin som lenge har vært kjent.

– Jeg har fått bekreftet at han er pågrepet i dag, men vet ikke ennå ikke nøyaktig hvor, eller hva som skjer videre, sier politistasjonssjef Trond Vennatrø ved Follo politistasjon til Dagbladet.

Foreldrene til mannen har lenge bedt om at 36-åringen må få hjelp og at han måtte bli arrestert på den adressen han selv hadde informert om. Follo-mannen har hele tiden fortalt på Facebook hvor han har vært.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Bombetrussel på Værnes

Bevæpnet politi rykket ut da bombetrusselen ble ringt inn.

Foto: Tor Aage Hansen

Flere bombetrusler

Tirsdag 12. november ble det fremsatt bombetrusler mot en rekke forskjellige institusjoner i Norge. Både Borgarting lagmannsrett, Bergen lufthavn Flesland og Universitetet i Tromsø var blant dem som mottok bombetrusler.

– Jeg beklager ulempene dette medfører for alle som blir berørt, men det er dessverre mulig at jeg må gjøre det igjen, sa den etterlyste og siktede 36-åringen til Dagbladet.

Follo-mannen ble i februar tvangsinnlagt på Ahus i Lørenskog etter at Borgarting lagmannsrett konkluderte med at han var strafferettslig utilregnelig, men for frisk for tvangsinnleggelse. Mannen var opprinnelig tiltalt for trusler mot nær kjente og mot offentlige tjenestemenn.