Beslaglagt rørbombe og revolver
Foto: Eivind Aabakken / NRK

Bombemann i Steinkjer

 • Fengsel i ti måneder for bombemann

  En mann fra Steinkjer er dømt til fengsel i ti måneder for grov ulovlig befatning med eksplosiver. I fjor fant politiet rørbomber lagd av gardinstenger på gården der mannen bor, Mannen ble også kjent skyldig for ulovlig oppbevaring av våpen og narkotika.

 • Bombetiltalt fra Ogndal tilstod

  En 30 år gammel mann erkjente straffskyld for å ha oppbevart sprengstoff og laga bomber på en gård i Ogndal da han møtte i Inntrøndelag tingrett i dag. Virksomheten ble oppdaga etter at mannen utløste eksplosjoner på eiendommen. Aktor karakteriserte saka som spesiell og alvorlig, og at det er liten rettspraksis på liknende saker her i landet. Potensielt kunne mannen skapt voldsom skade.

 • Tilstår å ha laget bomber

  En 30 år gammel mann erkjenner straffskyld for å ha laget og oppbevart sprengstoff. Mannen skal ha sprengt bomber på en gård i Ogndalen i Steinkjer. Han er også tiltalt for ulovlig oppbevaring av våpen og narkotika.

  Beslaglagt rørbombe og revolver
  Foto: Eivind Aabakken / NRK
 • Bombemann må møte i retten

  En 30 år gammel Steinkjermann risikerer opptil ti års fengsel om han blir funnet skyldig i omfattende bombeproduksjon på en gård i Ogndal. Mannen må møte i retten i oktober med den alvorlige tiltalen, etter at han drev utstrakt framstilling av bomber og bombeliknende gjenstander. Flere ganger ble det sprengt på eiendommen, før mannen ble pågrepet i en stor, væpna politiaksjon for ett år sia.