NRK Meny
Normal

Bombefaren over på Røros

Flyplassen på Røros går tilbake til normal drift etter at det nå er avklart at det ikke er noe som truer sikkerheten ved flyplassen.

Pakke med mulig sprengstoff funnet på flyplassen

Bombeteamet var på plass på Røros torsdag kveld. (Foto: Nea Radio.)

«Bombegruppens undersøkelse har ikke avdekket funn av noe som truer sikkerheten på flyplassen, som går tilbake til normal drift» skriver politiet i kveld i en melding på twitter.

Et bombeteam fra Oslo ankom tidligere i kveldt flyplassen med et helikopter.

Thor Inge Aas

Innsatsleder Thor Inge Aas forteller at innholdet i pakken var ufarlig.

Foto: Bent Lindsethmo / NRK

Røros lufthavn har vært stengt siden halv to i ettermiddag. Dette er et sikkerhetstiltak etter at en pakke som viste indikasjoner på å ha vært i kontakt med, ha hatt eller har sprengstoff i seg, ble tatt i sikkerhetskontrollen.

Innsatsleder for politiet i Røros, Thor Inge Aas ønsker ikke å fortelle hva innholdet i pakken var, men det skal ha vært ufarlig.

– Politiet fikk en melding fra lufthavnledelsen på Røros om at de hadde funnet en pakke i sikkerhetskontrollen de mente var mistenkelig. Det var gjort undersøkelser av pakken og den hadde spor av sprengstoff, sier politibetjent Øyvind Unsgård.

Laster Twitter-innhold

Ansatte og passasjerer evakuerte

Lufthavnsjef ved Røros lufthavn, Gudbrand Rognes forteller at de iverksatte sikkerhetstiltakene med en gang de oppdaget pakken.

– Vi iverksatte krisehåndteringsplanen vår. Flyplassen er nå helt stengt, alle ansatte og passasjerer er evakuerte og vi har overlatt situasjonen til politiet.

Ifølge rorosnytt.no har et fly forlatt flyplassen uten passasjerer. Det er ordnet med transport for passasjerer som var på flyplassen.

Det er også opprettet en sikkerhetssone rundt flyplassen på 300 meter. Derfor er Rørosbanen er stengt mellom Røros og Glåmos. Passasjerer må regne med forsinkelser og innstillinger, melder NSB.

– Det er ingen grunn til å være redd, våre sikkerhetsrutiner fungerer og vi kommer til å gjøre undersøkelser helt til situasjonen er avklart og vi kan garantere for sikkerheten, sier operasjonsleder Kamilla Engen.

Alle flyavganger som skulle gått fra Røros lufthavn i dag og i morgen tidlig er innstilt.

Politiet på plass Røros

Politiets bombegruppe har landet i helikopter på Røros lufthavn.

Foto: Per Magne Moan / NRK
Laster kart, vennligst vent...

Røros lufthavn har vært stengt siden halv to i ettermiddag.