Bolter og membran fikk priser under gründerfest

En ny type bolt til bergsikring og ny membranteknologi fikk en halv million kroner hver under Innovator 09 i Trondheim.

Kristian Bøckman, Gisle Østereng og Charlie Li.
Foto: Gorm Kallestad, Scanpix, NTNU Info

Bedriften Dynamic Rock Support AS og oppfinner Charlie Li utvikler en ny type bolter til bergsikring som tåler deformasjon. Det nye produktet skal gi økt sikkerhet og redusere sjansen for ras og ulykker.

Onsdag ettermiddag fikk bedriften et stipend på en halv million kroner for å utvikle prosjektet videre, skriver NTNU i en pressemelding.

Utdelingen skjedde under arrangementet Innovator på NTNU Gløshaugen onsdag.

Også bedriften MemfoACT AS fikk en halv million kroner i stipend. Folkene bak har utviklet en membranteknologi som kutter kostnadene til separasjon av gass.

Vannpumper og trillebag

Bedriften Cergis ble tildelt 150.000 kroner i Venture Cup Midt-Norge. Selskapet har utviklet teknologi som kan redusere problemer knyttet til sjøvannspumper.

Utviklingen av en spesiell trillebag gav selskapet PramPack andrepremie og 50.000 kroner. Bedriftene WindFlip AS og E-scape vant også 50.000 kroner hver og ble premiert som beste ideer fra henholdsvis en student og en høgskole.

I en tredje konkurranse under Innovator 09 vant selskapet Hypoxic Technologies AS førsteprisen på 100.000 kroner.

Vil skape arbeidsplasser

Arrangementet er et resultat av et samarbeid mellom NTNU og SpareBank 1 Midt-Norge.

- Målet er å skape flere arbeidsplasser og mer forretning av ideer som kommer fra forskningsmiljøene og næringslivet, heter det i pressemeldingen.