Hopp til innhold

Ingrid Bolsø Berdal vant premierehelgen

Filmen «Hercules» fikk knappe 306 flere besøkende i helgen enn «Guardians of the Galaxy».

Guardians of the Galaxy og Hercules

På fredag hadde filmene «Guardians of the Galaxy» og «Hercules» premiere på norske kinoer.

Foto: The Walt Disney Company Nordic og SF Norge. Fotomontasje: NRK

– Dette er vi veldig glade for. Totalt håper vi å kunne nå 100.000 besøkende i Norge i løpet av sommeren, sier markedssjef Janne Holmboe i SF Norge.

SF Norge er den norske distributøren for filmen «Hercules», hvor de norske skuespillerne Ingrid Bolsø Berdal, Aksel Hennie og Tobias Santelmann har sentrale roller. Holmboe sier at de ikke ble tatt på sengen av resultatet.

– «Hercules» fikk mye medieeksponering før premieren, og skuespillerne kom veldig godt frem. Det er et actioneventyr med norske skuespillere, og filmen vil nok få flere besøkende i Norge enn i andre skandinaviske land.

Tall fra Filmweb.no viser at actioneventyret «Hercules» hadde 43.186 besøkende denne helgen, mens science fiction-filmen «Guardians of the Galaxy» fikk 42.880 besøkende.

– Fornøyd med åpningshelgen

HERCULES

Ingrid Bolsø Berdal som Atalanta sammen med Dwayne Johnson i «Hercules».

Foto: Kerry Brown / SF Norge AS

«Guardians of the Galaxy» er den nyeste filmen i en lang rekke Marvel-filmer, hvor både Iron Man og Captain America har underholdt norske publikummere i lang tid.

The Walt Disney Company Nordic er norsk distributør for «Guardians of the Galaxy», og pr-ansvarlig Cathrine Kanck-Vårdal er fornøyd med åpningshelgen.

– Det er hyggelig å se at kinoene har hatt et godt besøk. Når vi skal bli slått av noen i åpningshelgen, er det morsomt at det er av «Hercules», som har tre norske skuespillere, sier Kanck-Vårdal.

LES: – Fantastisk å være med på

Større målgruppe

Guardians Of The Galaxy

«Guardians of the Galaxy» er basert på en Marvel-tegneserie med samme navn.

Foto: The Walt Disney Company Nordic

Filmanmelder Birger Vestmo i Filmpolitiet tror «Guardians of the Galaxy» kommer til å trekke flere publikummere enn «Hercules» i Norge i løpet av sommeren.

– Jeg tror «Guardians of the Galaxy» vil gå seirende ut. Den har en større målgruppe, og har også noe av den samme sjela som de første Star Wars-filmene, sier Vestmo.

«Guardians of the Galaxy» har en aldersgrense på 11 år, mens «Hercules» er myntet på 15-åringer. Dermed er det flere som kan se sci-fi-filmen «Guardians of the Galaxy».

LES: Feiret Ingrid i Verdal