Sju evakuert i boligbrann på Hitra

Brannvesenet har fått kontroll over brannen i et leilighetsbygg på Hitra i Sør-Trøndelag. Fire personer er fløyet til sykehus for undersøkelser.

Brann på Hitra

Sju personer ble evakuert etter brannen på Hitra.

Foto: Syver Lie Rønningen / hitra-frøya.no

Politiet fikk melding om brannen i Blåskogstien rundt klokken 00.30 natt til onsdag. De driver nå etterslukking på stedet.

– Full overtenning

– Det er full overtenning. Ambulansepersonell evakuerer folk, sa Bjørn Handegard, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, til NRK.

Sju personer ble evakuert, og to av disse er barn. Fire av de evakuerte ble fløyet til St. Olavs Hospital i Trondheim for undersøkelser. Det dreier seg om to barn med en forelder hver, opplyser politiet. Ingen skal ha fått alvorlige skader i brannen.

Nedbrent

Ifølge lokalavisa Hitra-Frøya sin reporter på stedet brant detførst i den ene siden av leilighetsbygget. Deretter slo også flammene ut av vinduene i den andre delen. Klokken 01.10 var den ene delen av bygget nesten nedbrent, mens flammene hadde gått gjennom taket i den andre delen.

20 minutter senere hadde brannvesenet kontroll på brannen, og lot den østlige delen av bygningen brenne ned. Det er ikke fare for spredning.

Laster Twitter-innhold