Hopp til innhold

Bocuse d’Or røk for trønderkokk

Adrian Løvold fra Trondheim kjempet om å bli Årets Kokk 2015. Desverre havnet han utenfor pallen, men Trondheim har likevel norges beste kokk.

Adrian Løvold

Adrian Løvold fra Trondheim får ikke representere Norge i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

I Oslos kulinariske storstue har landets seks dyktigste kokker konkurrert om å bli Norges representant i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen tirsdag.

Vinneren ble Christopher W. Davidsen fra Stavanger. Han er konsernkjøkkensjef ved Søstrene Karlsen og Kalas & Canasta i Trondheim.

Bronsjen gikk til Øyvind Bø Dalelv, mens sølvmedaljen gikk til Christian Andre Pettersen.

(Saken fortsetter under bildet)

Årets kokk Christopher W. Davidsen i midten

Coach Karl Erik Pallesen (t.v.) , commis Håvard Christian Werkland og årets kokk Christopher W. Davidsen jubler etter at seieren var klar på Mathallen i Oslo tirsdag kveld.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Stor premie

Årets kokk er Norges viktigste kokkekonkurranse, hvor landets mest ambisiøse unge kokker konkurrerer.

Løvold fra Trondheim er til daglig kjøkkensjef ved Storfosen gods på øya Storfosna i Ørland kommune.

Han kjempet om å få representere Norge i Bocuse d’Or Europa i Budapest i mai 2016, og deretter i verdensfinalen i Lyon i januar 2017, selve Bocuse d’Or.

Godt forberedt

Ifølge Adrians far, Magne Løvold, så har sønnen brukt lang tid på forberedelsene til dagens konkurranse.

– Han startet for fullt i mai, og i løpet av august var han i gang med å trene på tid. Han har gjennomført konkurransen 15 ganger før dagen i dag, fortalte far Løvold til NRK før avgjørelsen var kommet.

Magne Løvold var svært sikker på at sønnen kom til å gå av med seieren, men slik gikk det ikke.

Seks sterke deltagere

De seks kandidatene til Årets Kokk 2015 var Christian Andre Pettersen (Bodø), Jan-Erik Hauge (Bremanger), Adrian Løvold (Trondheim), Øyvind Bø Dalelv (Bodø), Christopher W. Davidsen (Stavanger) og Adam Bjerck (Bergen).

Dette var andre gang at Årets Kokk ble arrangert i Mathallen i Oslo.

For to år siden var det Ørjan Johannessen som endte øverst på pallen, og gleden var stor da han også endte opp med gull i Lyon et år senere.