I Oslos kulinariske storstue har landets seks dyktigste kokker konkurrert om å bli Norges representant i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen tirsdag.
Vinneren ble Christopher W. Davidsen fra Stavanger. Han er konsernkjøkkensjef ved Søstrene Karlsen og Kalas & Canasta i Trondheim.
Bronsjen gikk til Øyvind Bø Dalelv, mens sølvmedaljen gikk til Christian Andre Pettersen.
(Saken fortsetter under bildet)
Stor premie
Årets kokk er Norges viktigste kokkekonkurranse, hvor landets mest ambisiøse unge kokker konkurrerer.
Løvold fra Trondheim er til daglig kjøkkensjef ved Storfosen gods på øya Storfosna i Ørland kommune.
Han kjempet om å få representere Norge i Bocuse d’Or Europa i Budapest i mai 2016, og deretter i verdensfinalen i Lyon i januar 2017, selve Bocuse d’Or.
Godt forberedt
Ifølge Adrians far, Magne Løvold, så har sønnen brukt lang tid på forberedelsene til dagens konkurranse.
– Han startet for fullt i mai, og i løpet av august var han i gang med å trene på tid. Han har gjennomført konkurransen 15 ganger før dagen i dag, fortalte far Løvold til NRK før avgjørelsen var kommet.
Magne Løvold var svært sikker på at sønnen kom til å gå av med seieren, men slik gikk det ikke.
Seks sterke deltagere
De seks kandidatene til Årets Kokk 2015 var Christian Andre Pettersen (Bodø), Jan-Erik Hauge (Bremanger), Adrian Løvold (Trondheim), Øyvind Bø Dalelv (Bodø), Christopher W. Davidsen (Stavanger) og Adam Bjerck (Bergen).
Dette var andre gang at Årets Kokk ble arrangert i Mathallen i Oslo.
For to år siden var det Ørjan Johannessen som endte øverst på pallen, og gleden var stor da han også endte opp med gull i Lyon et år senere.