NRK Meny
Normal

Blytung høst for Ranheim

Ranheim tok ledelsen, men Hødd kom tilbake og kontret hjemmelaget i senk. Søppeldårlig, sa Aasmund Bjørkan etter 2-5 tapet.

Ranheim

1. omgang var et festfyrverkeri fra avspark. Begge lagene var svært angrepsvillige og skapte store sjanser.

Etter ti minutter ble Jo Sondre Aas spilt fri av en, som vanlig, angrepsvillig Michael Stilson. Aas gjorde som gode spisser skal. Han klinket ballen kontant i mål!

Men gjestene fra Ulsteinvik var ikke kommet til Trondheim for å drive med veldedighet. Etter atten minutter kom de for fulle mugger og mønstret et klasseangrep. Erik Sandal utlignet. Lagene var like langt.

Resten av omgangen var temposterk, morsom og jevnspilt. Begge lagene ville mye, og var svært villige til å angripe.

Det ble heller ikke spart på kruttet i form av taklinger. Kampens styggeste episode kom etter en drøy halvtime da Thomas Lid Kleppe fikk albuen til Jo Sondre Aas midt i fjeset. Nesa knakk og Kleppe ble sendt på sykehuset.

Hva som ble sagt og gjort i pausen vites ikke, men 2. omgang sto i skarp kontrast til første for Ranheim sin del.

Etter bare tre minutter ble den tidligere ranheimangriperen Michael Karlsen spilt alene gjennom med en flott bakromslobb. Ingen rakk å reagere før skaden var skjedd. Karlsen skjøt gjestene nådeløst i ledelsen.

Egen medisin

Et stresset hjemmelag gjorde en rekke personlige feil og maktet ikke å skape farligheter da gjestene la seg i en mer defensiv formasjon.

Hødd bød derimot på solide doser av Ranheims egen medisin. Nemlig drepende effektiv kontringsfotball.

En totalt umarkert Michael Karlsen senket sine gamle lagkamerater med et skudd etter 76 minutter. Hødd ydmyket Ranheim ytterligere da Diomande og Sandal økte ledelsen til 1-5 etter supre enkeltprestasjoner mot et sovende og hjelpeløst RIL-forsvar.

Jo Sondre Aas scoret et trøstemål på overtid, men kampen var selvsagt for lengst punktert.

Søppeldårlig

Ranheim er utvilsomt inne i en tung periode. Dagens nederlag var det fjerde på rad. Alt tyder på at Bjørkans gutter er hektet av i kampen om opprykk. Treneren var uansett nådeløs i sin beskrivelse av Ranheims prestasjoner.

– Vi gjør en forferdelig dårlig 2. omgang. Det er selvfølgelig veldig skuffende. Vi må hjem å trene. De får et billig mål like etter pausen og vi må jage. Det gir dem rom som de utnytter bra. Fult fortjent seier til Hødd. Søppeldårlig omgang av oss!

Har opprykkstoget gått?

– Ja. Vi må heller konsentrere oss om å ta nok poeng til at vi ikke havner i 2. divisjon. Vi må ta ordentlig tak. Dette er ikke bra nok.