Hopp til innhold

Blues in Hell også i 2009

Festivalsjef Kjell Inge Brovoll kan allerede nå garantere at det blir Blues in Hell også i 2009.

Kjell Inge Brovoll, festivalsjef
Foto: Bjørn Solli / NRK

Årets Blues in Hell ble ikke bare en musikalsk opplevelse. Det gikk også bra økonomisk.

- Årets Blues in Hell har gitt oss et godt økonomisk grunnlag for ny festival også neste år. Jeg har allerede ønsket gjestene på denne festivalen velkommen tilbake neste år og da må jeg vel stå for det, sier festivalsjef Kjell Inge Brovoll til NRK Trøndelag.

Dugnad

Årets festival har vært preget av stor frivillig innsats, og det er ikke bare folk i Stjørdal som velvillig har stilt opp og vært billettører, vakter og dovaskere

Også artistene har bidratt til å holde utgiftene under kontroll.

- Jeg har vært ganske kynisk og brukt kontaktnettet mitt i bluesmiljøer over hele verden. Jeg har sagt til artistene at vi ikke kunne betale det honoraret de vanligvis forlanger, men at de skulle få et trivelig opphold, mat og hotell. Og de fleste svarte faktisk ja, sier festivalsjef Brovoll.

Tilbake til bluesen

Blues in Hell - Eddie Kirkland
Foto: Per Ole Hagen

Den opprinnelige bluesfestivalen på Hell startet i 1992, også den gangen med Brovoll som en av de fremste pådriverne.

Etterhvert som festivalen gradvis skiftet profil og tonet ned bluesen, trakk Brovoll seg ut av festivalen. I fjor gikk festivalen, som da hadde skiftet navn til Hell Music Festival og tidspunkt til midt på sommeren, over ende økonomisk.

Brovoll hadde da allerede et års tid tenkt på å starte en ny bluesfestival på høsten. Den skulle være en liten og intim festival, et tillegg til Hell Music Festival som gikk på sommeren.

- Da Hell Music Festival gikk over ende ble det brått aktuellt å lage en litt større festival enn vi opprinnelig hadde tenkt oss, sier Brovoll.

Sliten

I dag er Kjell Inge Brovoll både veldig lettet og veldig sliten.

-Det har gått i ett de siste ukene, med stadig større tempo jo nærmere vi kom starten for festivalen.

-Nå skal det bli godt å komme tilbake til vanlig hverdag igjen, sier bluessjefen, som starter mandags morgen med å kjøre ungene til skolen.