NRK Meny
Normal

Bløffet om Evensens oppvekst

Ei skotsk avis skrev om proffbokseren Andreas Evensens tøffe opvekst i Colombia, men Evensen vokste opp Haltdalen i Sør-Trøndelag...

Andreas Evensen

Ei skotsk avis bløffet om Andreas Evensens angivelige tøffe oppvekst i Colombia.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Det var den skotske avisa Sunday Mail som skrev om sørtrønderen i helga. Evensen skal sannsynligvis bokse tittelkamp mot Ricky Burns i Glasgow i Skottland 4. desember.

Vold og narkotika

I denne artikkelen forteller angivelig Evensen om en oppvekst i Colombia preget av vold og narkotika, skriver VG .

«Colombia var et tøft land å bo i. Det var tøft i bokseringen, men ti ganger tøffere når jeg gikk ut av den. Jeg måtte søke dekning da kulene begynte å suse mellom narkogjengene.

I Colombia må du gå gjennom gjenger som skyter mot hverandre for å komme deg til treningslokalet. Så må du komme deg hjem igjen» sier Evensen ifølge den skotske avisa.

Men når VG viser han artikkelen begynner han å le.

– Jeg lurer på om jeg skal la Ricky Burns bare tro at jeg har vokst opp under slike kår. Men jeg har ikke gitt dette intervjuet i bevisst tilstand, sier 24-åringen til avisa.

Adoptert til Norge

Men bokseren vokste altså opp i Haltdalen. han ble adoptert fra Colombia da han var fire måneder gammel. – Jeg hadde en helt normal oppvekst, forsikrer han.

Journalisten Jim Black blir opprørt når han får vite at han er blitt lurt.

– Disse sitatene har jeg fått fra Richard Maynard i Sports Events som promoterer kampen mellom Evensen og Burns, og jeg trodde de stemte. Du kan sitere meg på at Maynard er skurken her, sier Black til VG Nett.

Black har jobbet med boksing siden 1970-tallet, og hevder han aldri er blitt lurt på denne måten før.

Ikke redd Burns

Andreas Evensen er WBOs interkontinentale mester i fjærvekt etter at han slo Sot Sor Veerapol tidligere i år.

Nå en VM-kamp mot skotske Ricky Burns i Glasgow 4. desember. Det vil bli 24-åringens tøffeste utfordring i bokseringen så langt.

– Jeg bekymrer meg ikke i det hele tatt. Verken for 5000 hjemmefans eller en annen vektklasse. Selv om han er 13 cm høyere og har lenger rekkevidde enn meg. Jeg synes det er bedre å bokse mot de som er lengre enn meg, for da får jeg brukt mine kvaliteter best, sier han til VG.

Det blir VM-kamp

Fredag ettermiddag ble det klart at Andreas Evensen får kontrakten sin så det blir
VM-kamp mot Ricky Burns i Glasgow 4. desember.

– Nå blir det ingen kjære mor, for nå er alle formaliteter og små problemer ryddet av veien. Egentlig har det ikke vært noen store problemer rundt dette, men jeg har lært meg at det ikke lønner seg å forhaste seg. Det gjelder å ta tiden til hjelp, og nå har vi fått en kontrakt med Frank Warren som gagner oss best mulig, sier Helge Wærøy til NTB.

– Det er ingen tvil om at Andreas har fått en megasjanse, men vi kunne ikke bare hoppe på dette tilbudet uten videre. Derfor stilte vi krav, og de fleste av dem er innfridd, forteller Wærøy videre.

– Ingen pengemaskin

Han sier at han er opptatt av at Evensen skal kunne nå lengst mulig som bokser.

– Jeg er opptatt av det sportslige, og ingen må tro at jeg ser på Andreas som noen pengemaskin. Penger betyr ikke så mye for oss.

– Nå håper jeg det blir pressekonferanse i Glasgow i neste uke, for det gjelder å få unnagjort den biten så raskt som mulig. Vi har ikke en dag å miste på treningen for det er ikke lenge til kampen, sier Wærøy til NTB.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.