NRK Meny
Normal

Blir uten butikk i flere måneder

Tettstedet Bangsund i Namsos kommune blir trolig uten butikk i mange måneder fra årsskiftet. Årsaken er striden rundt plasseringen av en ny butikk, som har forsinket hele prosessen.

demonstrasjon Bangsund

Bangsundingene møtte i vinter opp for å demonstrere da det ble klart at verken vegvesenet eller fylkeskommunen ville godkjenne planene for en ny butikk.

Foto: Espen Sandmo / NRK

Da Coop Steinkjer ønsket å flytte butikken ved siden av bensinstasjonen på Bangsund, ble det bråk. Verken Statens vegvesen, eller Nord-Trøndelag fylkeskommune ville godkjenne plasseringen på den andre siden av fylkesveg 17 på grunn av faren for trafikkulykker.

Kontrakten er sagt opp

Samtidig har Coop gitt klar beskjed om at butikken må flyttes nærmere vegen for å skaffe flere kunder. Derfor er kontrakten i det nåværende butikklokalet sagt opp fra nyttår.

– Nå blir det et opphold i driften før vi får en ny butikk. Hvis det i det hele tatt lar seg gjøre å få til en ny butikk på den andre siden av fylkesveg 17, sier Coop-sjef Aslak Tiller til NRK.

Namsos kommune har nå startet en reguleringsplanprosess i samarbeid med fylkeskommunen og Statens vegvesen, men prosessen kommer til å ta mer enn et halvt år.

Morten Stene

Morten Stene er ordfører i Namsos kommune.

Foto: Espen Sandmo/NRK
– Ikke enkelt

– For oss er det ikke gunstig å stenge butikken over så lang tid. Det blir ikke enkelt å åpne igjen etter en nedleggelse, sier Tiller.

Bangsundingene har protestert kraftig på motstanden Coop har møtt både hos vegvesen og i fylkeskommunen. Namsos kommune ga dispensasjon og klarsignal for bygging, men dette ble ikke godkjent hos sentrale fylkesmyndigheter.

– Jeg synes dette er blitt veldig komplisert. Området vi snakker om her er veldig oversiktlig, og det hadde klart seg med ei 40-sone og et opphøyd gangfelt over til nybutikken. Verre burde det ikke vært, sukker en oppgitt Namsos-ordfører Morten Stene.