NRK Meny

Blir ikke løslatt

Politiet i Trondheim har ingen planer om å løslate 20-åringen som er siktet for å ha skutt og drept kameraten sin på Byåsen natt til 1. mai.

Her inne hendte drapet
Foto: Elisabeth Aas / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Politiet har siktet mannen for forsettelig drap og han er varetektsfengslet i fire uker.

20-åringens forsvarer hevder skytingen var et uhell og krever mannen løslatt. Men politiadvokat Alf Rune Nilsen vil opprettholde siktelsen.

- Siktelsen for forsettelig drap baserer vi på de opplysningene vi har etter det som skjedde. Den baserer vi på tekniske funn og vitneavhør som er gjort. Den siktelsen vil derfor bli opprettholdt, sier Nilsen.

Gjenstår mye etterforskning

Det var ved 00:30 tiden natt til fredag at politiet fikk melding om at en 25 år gammel mann var skutt i magen i en sokkelleilighet på Byåsen. 20-åringen ble pågrepet en liten time senere.

Morten Aalberg, som er siktedes forsvarer, gikk tidlig ut i media og hevdet at det hele var snakk om en tragisk ulykke.

- Det er litt overraskende at forsvareren konkluderer så tidlig. Men det gjenstår mange vitneavhør og avhør av siktede. Hvilken siktelse man til slutt ender på er det for tidlig å konkludere med, sier Nilsen.

Video fra Trøndelag

Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.

< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?