NRK Meny
Normal

Blir historiske

Styrkeprøven som går fra Trondheim til Oslo har i år et rent damelag.

Team Just Girlpower

Som det eneste damelaget noensinne, skal Team Just Girlpower sykle fra Trondheim til Oslo på 18 timer.

Foto: Team Just Girlpower

– Vi har som eneste damelag noensinne fått plass i lagkonkurransen. Klarer vi målet vårt, er det faktisk historisk, sier Anita Torp (48).

Det hele startet i juni i fjor da Torp sendte en mail til syv damer. Alle damene svarte ja, og etter kort tid var et lag på 30 damer dannet.

– Vårt mål er å komme inn under 18 timer. Men vi blir uansett historiske, siden vi som eneste damelag stiller, forteller Torp.

Lørdag klokken 08.20 setter damene turen mot Oslo. På startstreken står til sammen 30 damer fra hele landet. Det er venteliste for å komme med på laget, og for å være en del av støtteapparatet.

Team Just Girlpower

Den store styrkeprøven er et 540 km langt sykkelritt som starter i Trondheim og ender i Oslo. Det er også kortere distanser. Rittet ble første gang arrangert i 1967. I fjor deltok 8000, mens i år er det 6600 som deltar.

Laget har fått sin egen sponsor til den store prøven. Torp forteller at jentelaget har kommet for å bli.

– Vi har en egen front bil i lagets farger, som det står Team Just Girlpower på. Vi har også fått 150.000 kroner i spons, egne drakter, hjelmer og treningssamling til Hafjell med alt, sier Torp.

Team Girl Power

Klokken 08.20 skal damene sykle fra Trondheim til Oslo

Foto: Team Girl Power

Mye trening

Team Just Girlpower har forberedt seg godt til den store styrkeprøven. Det er forventet at jentene fortsetter å trene med sine egne klubber, og eventuelt sammen med lagvenninnene.

– Vi har hatt en treningssamling der vi syklet opp og ned til Hafjell, og deltatt på til sammen tre sykkelritt, sier Torp.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal
Femte året med spel i år