Hopp til innhold

Blir attraksjon på Nasjonalmuseet

Senteret i Åfjord med de spesielle hotellrommene som er bygd inn i terrenget, blir en av attraksjonene på Nasjonalmuseet i hele sommer.

Stokkøya sjøsenter

Stokkøya sjøsenter i Åfjord vekker nasjonal og internasjonal oppmerksomhet for sin arkitektur. Nå blir det en av attraksjonene på Nasjonalmuseet i sommer.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK


På Hosnasand på Stokkøya ligger en strandbar som gründer Joar Svenning har vært med å skapt. Strandbaren ble åpnet for rundt seks år siden, for å skape mer aktivitet rundt Stokkøya.

– Vi ville lage et sted vi selv ville dratt på, en samtidsstolkning av en reiselivsøvelse, som vi tror vi har fått til, sier Svenning.

Spesiell overnattingsdel

Siden den tid har han utvidet stedet og skapt en ganske spesiell overnattingsdel.

– Da finanskrisen kom i 2008, bestemte vi oss for å låne en del penger for å lage et nytt overnattingsalternativ til det vi hadde før. Da lagde vi det som heter "sublugarene" som betyr sov under bakken.

Sublugarer

Sublugarene i hotellet som befinner seg under bakken.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Internasjonal oppmerksomhet

Nå blir de spesielle hotellrommene å se på Nasjonalmuseet i sommer.

– Det er veldig stas, men også merkelig. Jeg visste ikke at vi hadde slike kvaliteter, sier Svenning.

Senteret vekker også internasjonal oppmerksomhet, der de akkurat har blitt fremhevet på World Architecture News i celebert selskap. Der er de rangert som en av de seks beste arkitektprosjektene.

– Det er også veldig merkelig. Der er vi i selskap med folk som har mye større budsjett enn oss, så det er stort, sier Svenning.

Stokkøya

Utsikt fra Stokkøya sjøsenter i Åfjord.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK