Hopp til innhold

Blini - russiske pannekaker

 

Blini
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Blini - russiske pannekaker

Oppskrift til 4 personer :

1 egg
2 dl hvetemel (eller annet mel hvis ønskelig)
2,5 dl  melk, gjerne surmelk
2 ss smeltet smør
1 ts bakepulver
¼ ts salt

Rør alt sammen til en glatt røre og la den stå i minst en time før steking. Blini stekes som sveler, da de også vil heve litt grunnet bakepulveret.

Blini kan serveres sammen med alt. 

Vi har valgt tre varianter. 


Blini med snøfrisk og røkt laks:

2 blini smøres med snøfrisk med einebær. Gode skiver med røkt laks legges på. Spises som forrett.


Blini med lammehachis:

Lammehachis:
200 g grovkvernet lammekjøtt
50 g finhakket løk
Salt og pepper etter smak
½ ts karve
50 g finhakket rødbeter, godt utvannet, eller revne ferske rødbeter

Alt blandes og stekes godt i panne eller jerngryte.

Anrettes på blini, gjerne med et speilegg på toppen. 


Blini med  syltetøy eller rørte bær:

Her serverer vi blini med syltetøy slik vi gjør med vafler her i landet. Rømme, krem eller kesam er fint tilbehør.