Hopp til innhold

Ble vitne til dødsulykke i Trondheim: – Har vært tungt

Politiet i Trøndelag har avsluttet etterforskningen etter en dødsulykke i Trondheim i november i fjor. Mannen som satt i den andre bilen sier han aldri vil glemme den fryktelige kvelden.

Ulykke Okstadbakken Trondheim E6

KRAFTIG SAMMENSTØT: En mann omkom etter å ha kjørt i autovernet i Okstadbakken i Trondheim.

Foto: Bjarte Johannessen, NRK

– Jeg har følt på skyld, siden jeg tenker vi aldri skulle tatt den bilturen. Denne ulykken skulle aldri ha skjedd.

Sjåføren var ute å kjørte med en venninne i Trondheim. De møtte den avdøde i sentrum av byen, og skulle kjøre videre for å møte en annen person på Tiller. På tur opp Okstadbakken, i retning av dit de skulle, ble mannen forbikjørt av den andre sjåføren.

Det endte med at en mann i 20-årene omkom.

– Han mistet kontrollen på bilen og kjørte inn og gjennom autovernet. Jeg tenkte at dette ikke gikk bra, sier mannen til NRK.

Sliter med psyken etter ulykka

Han husker ikke hvor høy fart han hadde på bilen. I frykt for å treffe bilen, styrte han unna og kjørte selv inn i autovernet lenger opp i bakken. Verken han eller venninnen ble skadet selv. Da de kom seg bort til den andre sjåføren, skjønte de alvoret.

– Det var et syn som kommer til å sitte i resten av livet. Bilen ble trykt sammen. Vi prøvde å få kontakt med han, men det var ikke noe kontakt å få.

Saken har vært under etterforskning, men nå har politiet valgt å henlegge saken. Mannen sier det har vært en belastning.

– Det har vært veldig tungt og jeg har slitt psykisk.

Han er fortsatt siktet for fartsovertredelse ulykkeskvelden, men ønsker ikke å kommentere det.

Stopper etterforskning

I et brev NRK har fått tilgang til skriver politiet at saken er henlagt.

Politiet understreker at man kan starte etterforskning igjen hvis det kommer nye opplysninger i saken.

– Etterforskningen har vist at han teknisk sett ikke hadde noe med selve ulykkesforløpet å gjøre. Han kom ganske langt bak den første bilen og har slik sett ikke forårsaket ulykken, sier etterforsker Roar Sæther ved Heimdal politistasjon til Adresseavisen.