Ble slått og forsøkt kvalt på åpen gate

– Han kalte meg jævla muslim og forsøkte å kvele meg med hijaben, sier Gina-Victoria Yigitalp (24).

Gina-Victoria

Politiet har gjort flere undersøkelser i saken som Yigitalp har anmeldt.

Foto: Morten Andersen / NRK

Søndag kveld for en uke siden skal 24 år gamle Gina-Victoria Yigitalp ha blitt overfalt, slått og forsøkt kvalt av en ukjent mann i sitt eget nabolag på Nardo i Trondheim.

– Han ropte «din jævla muslim, dra tilbake til dit du kommer fra», forteller 24-åringen til NRK.

Hun var ute og gikk tur da en mann kom mot henne og ropte rasistiske skjellsord etter henne.

– Jeg snudde meg mot ham, og da kom han bort til meg og dyttet meg slik at jeg falt. Da gikk han helt amok. Han sa at han har en gruppe i Trondheim som skal utrydde alle muslimer, og så slo han meg flere ganger, forteller hun.

Kjente et stikk i låret

Gina-Victoria

SKADET: Slik så Gina-Victoria Yigitalp ut fire dager etter overfallet.

Foto: Privat

Mannen skal ha virket ruset, og hun beskriver ham som høy og bredbygd med maskinklipt hår og en tatovering på halsen. Yigitalp forteller at han også forsøkte å kvele henne med hijaben.

– Da trodde jeg at jeg kom til å dø, sier hun.

Like etterpå fikk hun smerter i låret etter noe hun beskriver som et stikk. Etter det skal gjerningsmannen ha løpt av gårde.

Etter angrepet gikk hun hjem alene hvor hun fikk hjelp fra naboer som ringte nødetatene.

Ukjent gjerningsmann

Krimvaktleder ved Sentrum politistasjon i Trondheim, Ole Devle, forteller til NRK at saken er anmeldt og at politiet har gjort flere undersøkelser.

– Vi har avhørt noen vitner og vi har undersøkt det vi har av opplysninger, men klarer ikke å komme nærmere en gjerningsmann. Det er også undersøkt med videoovervåking, men ingenting der har ført fram. Saken ligger hos en jurist for påtalemessig vurdering, forteller Devle.

Vurderer å slutte med hijab

Yigitalp, som opprinnelig er dansk, flyttet sammen med sin tyrkiske ektemann, Ercan, til Trondheim fra København for ett år siden. I motsetning til henne er ikke mannen praktiserende muslim, og han skal ikke ha påvirket henne til å bruke hodeplagget.

– Islam er en religion jeg føler meg trygg i og noe jeg føler en tilhørighet til. Derfor er det også naturlig for meg med hijab, sier hun.

Likevel er hun usikker på bruken fremover og forteller at det er vanskelig å vite hva som er riktig å gjøre.

Ercan

BEKYMRET: Gina-Victorias ektemann Ercan Yigitalp synes det er uforståelig at noen kan bli angrepet fordi de går med hijab.

Foto: Morten Andersen / NRK

– På en side har jeg lyst til å gå med det fordi det er en del av min religion, men samtidig er jeg veldig utrygg. Jeg lurer på hva som kan skje neste gang.

Ektemannen er bekymret for kona, og sier at han ikke forstår hvordan noen kan gjøre noe slikt.

– Hun er redd selv om hun er hjemme, og hun tør ikke å gå ut alene lenger, forteller han.