Ble kastet ut før han skal ha tent på

Den mordbranntiltalte 24-åringen i Trondheim ble kastet ut av strippeklubben Dreams kvelden før han skal ha tent på lokalet. Det kom fram i Sør-Trøndelag tingrett mandag da rettssaken mot mannen startet.

Brann på Dreams Showbar

Dreams showbar ble påført store skader i brannen 6. februar i fjor.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Jarle Wikdahl

Jarle Wikdahl er aktor i straffesaken mot 24-åringen.

Foto: Morten Karlsen/NRK

24-åringen fra Trondheim er altså tiltalt for mordbrann etter at han skal ha tent på inngangsdøren til Dreams showbar i Midtbyen, 6. februar i fjor. Da rettssaken startet mandag morgen, nektet mannen straffskyld.

– Han har framholdt at han ikke har forholdt seg sånn som det framgår av tiltalebeslutningen. Hvilket han også har gjentatt i dag, sier mannens forsvarer, advokat Kolbjørn Lium til NRK.

Måtte forlate lokalet

I retten kom det fram at han kvelden før ble bedt om å forlate lokalet da han skulle ha vært til sjenanse for andre kunder. Den tiltalte mannen forklarte at han deretter tok bussen hjem og la seg til for å sove.

På direkte spørsmål fra aktor Jarle Wikdahl svarte tiltalte at han ikke har hatt noe med brannen å gjøre.

I tidligere politiavhør har mannen forklart at brannen trolig ble påsatt i forbindelse med bråket på Dreams kvelden før.

Lekte med lighter

Kolbjørn Lium

Advokat Kolbjørn Lium forsvarer den tiltalte mannen.

Foto: Morten Karlsen/NRK

24-åringen forklarte i retten at noen av de andre som var involvert i bråket hadde drukket alkohol, og at noen av dem trolig har lekt med en lighter. Han legger dermed skylden for brannen på noen av de andre som besøkte Dreams kvelden før brannen brøt ut.

Mannen har tidligere vært knyttet til åtte branner i Trondheim, blant annet brannene på en brakke tilhørende Sunnland skole, et rekkehus på Risvollan og bygningen ved skitrekket i Vestlia. Men siktelsene ble henlagt på grunn av bevisets stilling.

Psykisk helsevern

Tiltalte har sittet i varetekt helt siden han ble pågrepet 6. februar i fjor. Påtalemyndigheten mener mannen er psykotisk og vil legge ned påstand om overføring til psykisk helsevern.

Den tiltalte krever å bli løslatt, men sa i retten at han nekter å bli fulgt opp av helsevesenet.

Fagfolk rundt mannen mener at han ikke burde ha vært overlatt til seg selv, men i stedet ha hatt et botilbud med kontinuerlig oppfølging.

24-åringen er i tillegg til én overtredelse av mordbrannparagrafen, tiltalt for tre skadeverk og to trusler mot fengselsbetjenter.

Det er satt av fire dager til behandlingen av saken i Sør-Trøndelag tingrett.