NRK Meny
Normal

Blant sauer og geiter i Salsbruket

Min første dag på tur er over. Jeg klarte å komme meg fra Rørvik til Salsbruket. Men der stoppa jeg opp for dagen. Med vilje.

Dyra på Setran hyttegrend
Foto: Ellinor Hansen / NRK

I dag tidlig startet jeg i Rørvik, og ved hjelp av tre hyggelige bilister, så kom jeg meg raskt og effektivt til Salsbruket. Eller nærmere bestemt til gården på Setran. Her bor Frode og Anna Setran, og deres to døtre Johanne ( 7 år) og Katrine (4 år), og sønnen Marius (10 år). De har sauer, geiter, hester, griser, marsvin, kaniner, hunder, en chinchila, en katt og ei ku. Alle dyra har god plass å boltre seg på, og mengder av saftig grønt gress.

Kjælne dyr

Og makan til kjælne dyr skal man lete lenge etter. Jeg tror nesten jeg har fylt min kosekvote for resten av sommeren. I tillegg til å drive gården, så holder de åpen besøksgård om sommeren, og leier ut hytter til turister. Helst tyskere. De kommer år etter år, og tar gjerne lange fisketurer i båt ut på Opløfjorden.

Det er sånn sommeren skal være her. Kose med dyra, dra ut med båt på fjorden, bade og plukke jordbæra i hagen. Og her spiser man jordbær til man får utslett. Jordbær med fløte og sukker på.

I natt skal jeg sove på Stabburet, så teltet er fortsatt innpakka i plast!

 

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25