NRK Meny
Normal

Bjørnen herjet innafor gjerdet

To av sauene som i dag ble funnet var revet av bjørnen på innmarka på gården til Egil Solem.

Sau

Til nå er det funnet 18 sauer og lam som er revet av bjørn i Hegra.

Foto: Arnulf Gresseth

Slagbjørnen i Forradal i Stjørdal har tatt seg gjennom gjerdet og slått sau bare et par hundre meter fra gården til Egil Solem.

– Vi så at gjerdet var trampa ned og fant to voksne sauer som hadde tatt seg inn i ei gammel løe. Jurene var revet og de var så alvorlig skadd at vi måtte avlive begge to, sier han.

– Det er tøffe dager

Solem legger ikke skjul på at det er tøffe dager. Da NRK snakket med ham ved 15-tida var fire voksne sauer funnet i løpet av dagen, så nå er det funnet tilsammen 18 dyr.

– I dag fant jeg en av de beste sauene mine, og nå holder jeg på å samle inn omtrent 30 morløse lam. Dette er helt jævlig, sier sauebonden.

Han har nå funnet dyr på begge sider av gjerdet, det ser ut til at bjørnen har vært 50 meter innenfor gjerdet .

– Det er vanskelig å vite hva jeg skal gjøre framover, sier Solem.


Ingen tegn til bjørnen

Et jaktlag har i hele dag lett etter bjørn og bjørnespor, men ikke funnet tegn utenfor der hvor de døde og skadde dyra er funnet. Det er i alt 20 personer som deltar, fem personer av gangen.

- Jeg håper bjørnen blir tatt slik at andre slipper å komme borti slkie lidelser, sier sauebonden i Hegra.

Gården til Solem ligger nord for E14 i Forradal og det er første gang på mange år at sau er blitt tatt av bjørn i Hegra. Bjørnen herjet i saueflokken til Solem fredag og lørdag, og den ble også fanget opp av et viltkamera.