Bjørn fotografert på viltkamera
Foto: Namdalen og Fosen gjeterlag/Viltkamera

Bjørnejakt på Fosen

Oppsummert

Over tjue sauekadaver er funnet på Fosen de siste ukene.

 • Får ikke jakte bjørn

  Sauebøndene på Fosen får nei til å fortsette jakta på bjørnen som er i området. Et skadefellingslag har jakta på bjørnen den siste tida, men nå har de fått nei til å fortsette av Fylkesmannen. Årsaken er at det ikke er funnet ferske sauekadaver i på flere dager.

 • Fosenbjørnen er fra Snåsa

  En av de to bjørnene som nå er på Fosen er første gang registrert i Snåsa i 2017. Det er gjort flere DNA-analyser av spor etter dyret og bjørnen er en hannbjørn som første gang ble registrert nord for Snåsavatnet i fjor, opplyser Statens Naturoppsyn.

 • Kan jakte to bjørner i Trøndelag

  Miljødirektoratet har vedtatt en lisensfellingskvote på to bjørner i Trøndelag, på Fosen og i Selbu. – Så langt ser det ut som det totalt er en nedgang i skader fra rovvilt i årets beitesesong. For bjørn ser vi imidlertid en liten økning, hovedsakelig knyttet til enkeltbjørner i Bardu i Troms og noen områder i Trøndelag, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.

 • Ny bjørneobservasjon på Fosen

  Fylkesmannen vil gi tillatelse til felling av bjørnen i Åfjord så snart Statens naturoppsyn har bekreftet observasjonen, sier ordfører Vibeke Stjern. Leder Hans Petter Hestmo i Namdalen og Fosen gjeterlag som har seks vante bjørnejegere og trente hunder er klar til å rykke ut på kort varsel. De mener bjørnen i Åfjord er den samme som har slått sau i Leksvik. Den ble sist sett av en dame på fjellcamp i Sørdalen i Åfjord.