Bjørnebye: – Komfortsonen er ikke en god sone å være i

Rosenborg tar imot Sogndal på Lerkendal i eliteseriens 20. runde i kveld. Selv om klubben leder serien og ligger 20 poeng foran Sogndal, tar de ingenting for gitt.

Stig Inge Bjørnebye

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye vil ikke si noe om de er på utkikk etter en erstatter for de Lanlay mens han er ute med skade.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Sogndal er et hardtarbeidende lag som er godt organisert. Å møte Sogndal gir oss noen fine utfordringer og muligheten til å jobbe med det vi ønsker, sier Sportslig leder i Rosenborg Stig Inge Bjørnebye.

Sogndal ligger før kveldens kamp på en niendeplass på tabellen med 26 poeng. Bjørnebye bryr seg lite om poengforskjellene mellom lagene. Han bryr seg heller ikke om at det er ni poeng ned til Odd som ligger på andreplass.

– Det har vi ikke fokus på. Komfortsonen er ikke en god sone å være i, der vil vi ikke være, sier Bjørnebye.

Hemmelighetsfull Bjørnebye

Kveldens kamp blir uten Pavel Londak og Yann-Erik de Lanlay. Sistnevnte fikk en skikkelig trøkk etter en duell med Samuel Adegbenro i forrige seriekamp mot Viking, og lørdag kom beskjeden om at de Lanlay er ute i ni måneder med korsbåndskade.

– Det er trist for både oss og han. Det er en tøff smell, sier Bjørnebye.

18. august stenger overgangsvinduet, men Bjørnebye vil ikke si om de Lanlays skade har ført til at de er på utkikk etter en ny ving.

– Vi jobber kontinuerlig med spillerlogistikken og vi må være forberedt på ting som kan dukke opp.

Om de har noen konkrete planer vil ikke Bjørnebye røpe.

– Vi kommenterer ikke overganger i mediene før de er i havn.

Yann-Erik de Lanlay

Yann-Erik de Lanlay er ute med skade i ni måneder. Stig Inge Bjørnebye vil ikke si noe om de har planer om å hente inn noen til å erstatte de Lanlay.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Hektisk sesong

I tillegg til Eliteserien her hjemme har Rosenborg spilt kvalifiseringskamper i Mesterligaen. 18. august møter de Austria Wien i kvalifiseringskampen i gruppespillet i Europaligaen.

– Det er slik vi ønsker å ha det. Vi vil spille så mange kamper som mulig, sier Bjørnebye.

Han mener spillerne takler de hyppige kampene godt.

– Det er dette vi trener for og vi har en veldig sterk tropp.

Bjørnebye vil heller ikke kommentere om de har tenkt å hente inn noen nye spillere i forbindelse med spill i Europaligaen.