Bjørnebye ny sportslig leder i RBK

Stig Inge Bjørnebye er den nye sportslige lederen i Rosenborg. – Det blir veldig spennende, sier han til NRK.

Stig Inge Bjørnebye

Stig Inge Bjørnebye er Erik Hoftuns etterfølger.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Magefølelsen min er veldig god. Jeg føler meg hjemme i Rosenborg og kjenner klubben godt, men det må jobbes hardt for å nå målene til klubben, sier Bjørnebye til NRK.no.

Dagbladet meldte fredag formiddag at Bjørnebye nærmer seg lederjobben i Rosenborg. Klokken 16.00 bekrefter laget på sine hjemmesider at dette stemmer.

Satser på å bli med til La Manga

Stig Inge Bjørnebye

LIVERPOOL-SPILLER: Fra 1992 til 2000 spilte Bjørnebye på Liverpool.

Foto: REUTERS

Bjørnebye er ikke et ukjent navn for RBK-fansen. Han har tidligere vært i klubben både som spiller og som varamedlem i styret. Som klubbspiller fikk han med seg både serie- og cupmesterskap for Rosenborg.

Deretter gikk ferden videre til Premier League og Liverpool hvor han fikk med seg 139 kamper og scoret to mål. Han ble værende i Liverpool til 2000, og avsluttet karrieren i Blackburn og la opp som spiller i 2002.

– Jeg tror det er mulig å dytte på grensene som finnes i norsk fotball. Jeg tror også Rosenborg kan bli råere i utviklingsarbeidet og i prestasjonskulturen. Vi skal jobbe hardt med dette, sier Bjørnebye.

Stig Inge Bjørnebye

START-TRENER: Bjørneby i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Start på Ullevaal stadion.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Bjørnebye kommer fra Elverum, men har kone fra Trøndelag.

– Jobben som sportslig leder i Rosenborg er svært krevende og krever strategiske og operative lederegenskaper for den som skal bekle stillingen. Med Stig Inge på plass er vi veldig trygg på at dette er i de beste hender, sier styreleder Ivar Koteng i ei pressemelding.

Bjørnebye sier han satser på å bli med Rosenborg til La Manga lørdag, men at flere ting må være i orden for at han skal kunne reise.

Utviklingssjef i NFF

Fra 2003 til 2006 var Bjørnebye assisterende landslagstrener for Åge Hareide og i 2006–07 var han trener for Start.

I 2013 ble han ansatt som utviklingssjef i Norges Fotballforbund.

– Jeg vil gratulere Rosenborg med et svært godt og spennende valg. Jeg er sikker på at dette vil bli bra, sier generalsekretær i NFF, Ketil Siem, i pressemeldinga.

– Jeg tar med meg gode erfaringer fra NFF. Det har skjedd veldig mye i forbundet de siste tre årene og vi har lagt et godt fundament, sier Bjørnebye til NRK.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen og Tore Reginiussen ser lyst på å få Stig Inge Bjørnebye som sportslig leder i Rosenborg.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen og Tore Reginiussen ser lyst på å få Stig Inge Bjørnebye som sportslig leder i Rosenborg.