Bjørn som turisme

Villmarkskjendis Lars Monsen mener at Lierne bør bruke bjørnen mer positivt, og det gjør de også. De satser på å utvide sitt nasjonalparksenter.

Bjørn

Etter et halvt års drift vil Lierne Nasjonalparksenter utvide åpningstidene for å dra mer folk fra omkringliggende distrikter. På seks måneder har 2500 personer besøkt sentret, men nå ønsker man å gi flere en mulighet til å komme på besøk.

For dårlige åpningstider

- Det er barn og unge som er hovedmålgruppa for sentert. Det er lov å kjenne og ta på objektene.

Det sier Bente Estil, daglig leder for Lierne Nasjonalparksenter. Akkurat nå har de utstillinga "Å leve av naturen - å leve med rovdyr". I løpet av det første halvåret har 2500 personer besøkt senteret, men det er for det meste lokalbefolkning. En av årsakene til det er nokså knappe åpningstider forteller styreformann Johan Solheim.

- Problemet vårt er å få til en fleksibel åpningstid sånn at vi kan ta imot folk på kveldene og i helgene. Det har vi gjort en del med, og vi prøver hele tida å få til en enda større åpningstid.

 

Skoleklasser besøker

Mesteparten av de besøkende er skoleklasser som tar turen som en del av undervisningen. Estil viser at det elevene lærer, kan de få bruk for senere.

- Her har vi et spill hvor barna skal få lære hvordan man skal opptre hvis man er ute i skogen og møter på bjørn. På hver tur du går i spillet, får du nye alternativer til hvordan du kan opptre.

Med nye åpningstider håper de på mer besøk og at flere skal lære mer om naturen

- Vi håper at flere skoler fra Namdalen kommer i hvertfall, og kanskje fra andre deler av Nord-Trøndelag også.

 

Bjørn som turisme

Villmarkskjendis Lars Monsen tar til orde for at Lierne kommune bør utnytte bjørnen positivt og bli bjørnehovedstad. Han sier til Adresseavisen at kommunen bør slå til nå og bli pioner på området. Han foreslår å starte guidete turer, og mating av bjørn til faste tider sånn at turistene kan få se bjørnen under trygge omgivelser.