NRK Meny
Normal

Bjørn Eidsvåg i ny innpakning

17. oktober slipper Bjørn Eidsvåg albumet "Klassisk Bjørn Eidsvåg". Ei samling med hans mest kjære og kjente sanger, men med en symfonisk vri.

bjørn eidsvåg og tso

19. og 20. november spiller Bjørn Eidsvåg med Trondheim Symfoniorkester i Olavshallen i Trondheim.

Foto: NRK/NTB/SCANPIX Montasje

– Det er ei hel plate hvor jeg spiller med symfoniorkesteret, så sånn sett blir innpakningen på sangene mine helt ny. Folk vil nok kjenne de igjen, men jeg er rett og slett litt mer symfonisk enn jeg bruker å være, sier Eidsvåg til NRK.

– Nå kliner vi til

Torodd wigum

Husdirigent hos Trondheim Symfoniorkester, Torodd Wigum, var lett å be da Eidsvåg spurte om et samarbeid.

Foto: TSO

Eidsvåg har spilt med Trondheim Symfoniorkester (TSO) opptil flere ganger, men har aldri følt at han har fått nok tid sammen med dem.

– Jeg kjenner dirigenten i orkesteret, Torodd Wigum, og arrangør Johannes Rusten gjennom Trondheimsolistene, og derfor tenkte jeg, nå kliner vi til, sier han.

Musikeren sier han har god kjemi med gutta og at han kan snakke musikk med de.

– Jeg ville se om vi kunne få det til slik jeg hadde drømt om, og det har vi absolutt gjort, sier han.

Wigum sier han var lett å be når Eidsvåg spurte om samarbeidet.

– Jeg har hørt på Bjørns musikk ganske så lenge og har gledet meg til dette. Jeg synes det er stor stas å få være med, sier Wigum til NRK.

Turnerer i Norge

Samarbeidet om cd-en som kommer 17. oktober er en del av en større turne hvor Eidsvåg holder konserter med ulike symfoniorkester i Norge. Wigum er også dirigent under hele turneen.

– Dette er et stort prosjekt, cd-en er spilt inn og nå skal vi ut til Stavanger, Oslo, Trondheim, Kristiansand og forhåpentligvis kanskje enda flere. Jeg tenker nesten at jeg har blitt en del av bandet til Bjørn nå, sier Torodd.

19. og 20. november spiller Eidsvåg med TSO i Olavshallen, men uka før står Stavanger på planen.

– Vi skal spille fire konserter, og da får vi varmet opp på riktig vis. Vi kommer godt forberedt til Olavshallen, sier Bjørn.

– Skal vise hvem som er sjef

Eidsvåg sier det er mer krevende å stå på scenen med et symfoniorkester enn med bandet sitt.

– Det er et utrolig svært maskineri å holde styr på. Vanligvis er det jo jeg som er dirigent, men nå må jeg forholde meg til Torodd. Jeg skal nok uansett vise han hvem som er sjef, sier han.

Video fra Trøndelag

Sammen med bestefar og Tynset-torader´n